Tejfölben sült csirkecombok
Ez a Tejfölben sült csirkecombok receptje egy klasszikus magyar étel, amely csirkét használ a főbb összetevőként, tejfölt pedig a bolondító alapként.
Hozzávalók
- 4 ks csirkecomb
- 2 Fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 1 csokor friss petrezselyem
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A csirkecombokat mosd meg, szárítsd meg, majd sózd és borsozd be.
Egy serpenyőben melegíts olajat, majd pirítsd meg a combokat minden oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek.
Helyezd a combokat egy tűzálló tálba.
A hagymát vágd karikákra, a fokhagymát zúzd össze. A hagymakarikákat és a fokhagymát szórd a csirkecombokra.
A tejfölt keverd el egy teáskanál sóval és borssal, majd öntsd a csirkecombokra úgy, hogy mindent befedjen.
Süsd a csirkecombokat a tűzálló tállal együtt a sütőben, kb. 1 órán át, vagy amíg a csirke teljesen meg nem sült.
Tálald az ételt friss vágott petrezselyemmel megszórva és friss, ropogós kenyérrel.