HIRDETŐ

Tejfölben sült csirkecombok

Ez a Tejfölben sült csirkecombok receptje egy klasszikus magyar étel, amely csirkét használ a főbb összetevőként, tejfölt pedig a bolondító alapként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkecomb Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

A csirkecombokat mosd meg, szárítsd meg, majd sózd és borsozd be.

3. Lépés

Egy serpenyőben melegíts olajat, majd pirítsd meg a combokat minden oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek.

4. Lépés

Helyezd a combokat egy tűzálló tálba.

5. Lépés

A hagymát vágd karikákra, a fokhagymát zúzd össze. A hagymakarikákat és a fokhagymát szórd a csirkecombokra.

6. Lépés

A tejfölt keverd el egy teáskanál sóval és borssal, majd öntsd a csirkecombokra úgy, hogy mindent befedjen.

7. Lépés

Süsd a csirkecombokat a tűzálló tállal együtt a sütőben, kb. 1 órán át, vagy amíg a csirke teljesen meg nem sült.

8. Lépés

Tálald az ételt friss vágott petrezselyemmel megszórva és friss, ropogós kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új