HIRDETŐ

Forrás: voloshin311 from Getty Images

Tepsis sertéskaraj

A tepsis sertéskaraj egy kiváló, hagyományos magyar étel, amit mindenki imádni fog. A mennyei, ropogósra sült hús ízletes fűszeres szósszal tökéletes választás ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús és fűszerek

  • 1 kg sertéskaraj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott

Szósz

  • 100 ml vörösbor Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 12 teáskanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A sertéskarajt mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk kisebb szeletekre.

2. Lépés

Dörzsöljük be a hússzeleteket sóval, borssal, paprikával és a zúzott fokhagymával.

3. Lépés

Helyezzük a húst egy tepsibe, és öntsük le a boros-paradicsompürés szósszal.

4. Lépés

Fedjük le a tepsit alufóliával, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük kb. 1,5-2 órán át.

5. Lépés

Amikor a hús már puha, vegyük le róla a fóliát, és süssük még további 15-20 percig, amíg a hús szépen megpirul.

6. Lépés

Tálaljuk friss salátával vagy párolt zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új