HIRDETŐ
Forrás: voloshin311 from Getty Images
Tepsis sertéskaraj
A tepsis sertéskaraj egy kiváló, hagyományos magyar étel, amit mindenki imádni fog. A mennyei, ropogósra sült hús ízletes fűszeres szósszal tökéletes választás ebédre vagy vacsorára.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Hús és fűszerek
- 1 kg sertéskaraj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál Paprika
Szósz
- 100 ml vörösbor
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1⁄2 teáskanál cukor
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A sertéskarajt mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk kisebb szeletekre.
2. Lépés
Dörzsöljük be a hússzeleteket sóval, borssal, paprikával és a zúzott fokhagymával.
3. Lépés
Helyezzük a húst egy tepsibe, és öntsük le a boros-paradicsompürés szósszal.
4. Lépés
Fedjük le a tepsit alufóliával, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük kb. 1,5-2 órán át.
5. Lépés
Amikor a hús már puha, vegyük le róla a fóliát, és süssük még további 15-20 percig, amíg a hús szépen megpirul.
6. Lépés
Tálaljuk friss salátával vagy párolt zöldségekkel.