Forrás: FB: 1000 pomysłów na przekąski
Tojás nélküli palacsinta
A tojás nélküli palacsinta a kedvenc hétvégi reggeli receptem. Gyakran készítem őket a családomnak, különösen a vegán fiamnak. Finomak, könnyűek és egyszerűen elkészíthetőek.
Hozzávalók
- 1 üveg Gluténmentes rizsliszt
- 2 szemüveg Cukormentes növényi tej
- csipetnyi só
- 2 kanalak Növényi olaj a sütéshez
Eljárás
Keverje össze a gluténmentes rizslisztet, a növényi tejet és egy csipet sót egy tálban. Fontos, hogy a hozzávalókat alaposan összekeverjük, hogy a keverék sima és csomómentes legyen. Én habverőt használok ehhez, de egy turmixgép is tökéletesen működik.
Hagyja a tálat a palacsintatésztával 15 percig állni, hogy a hozzávalók összeérjenek.
15 perc elteltével egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. Ne feledje, hogy a tojás nélküli palacsinta könnyebben megéghet, ezért közepes vagy alacsony hőfokon a legjobb.
Öntse a palacsintatésztát vékonyan a serpenyőbe, és süsse, amíg az oldala barnulni nem kezd. Csak ezután fordítsa meg a palacsintát a másik oldalára. Ne feledje, hogy a tojás nélküli palacsinta finomabb, mint a hagyományos palacsinta, ezért óvatosan fordítsa meg.
Tálalja kedvenc lekvárjával, gyümölcsével, juharsziruppal vagy bármi mással, amit a legjobban szeret!