HIRDETŐ

Forrás: facebook

Tradícionális magyar Öreg tarhonya

Az öreg tarhonya egy tradicionális magyar étele, amit ma is gyakran főznek a magyar családok. Sajátos az elkészítése, hiszen a tarhonyát legtöbbször felhasználás előtt megpirítják, ami adja ennek az ételnek jellegzetes zamát. Az öreg tarhonya nevet arról kapta, hogy a tarhonyát vastagabbra sodorják a megszokottnál.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 dkg marha hús (vagy csirkehús, disznóhús) Hozzáadott
  • 20 dkg tarhonya Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Majoránna Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • víz Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk, majd a zsíron megpirítjuk.

2. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a majoránnát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Amikor a hagyma is üveges lesz, hozzáadjuk a tarhonyát, és közepes lángon , állandó keverés mellett, addig pirítjuk, míg az aranysárga nem lesz.

4. Lépés

Ekkor felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és körülbelül 20-25 percig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul. (Ha közben elfőne a víz, pótolni kell.)

HIRDETŐ
5. Lépés

Tálalás előtt néhány percig pihentetjük.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image vedresbogi

Tradícionális magyar Öreg tarhonya

Az öreg tarhonya egy tradicionális magyar étele, amit ma is gyakran főznek a magyar családok. Sajátos az elkészítése, hiszen a tarhonyát legtöbbször felhasználás előtt megpirítják, ami adja ennek az ételnek jellegzetes zamát. Az öreg tarhonya nevet arról kapta, hogy a tarhonyát vastagabbra sodorják a megszokottnál.

50
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk, majd a zsíron megpirítjuk.

2. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a majoránnát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Amikor a hagyma is üveges lesz, hozzáadjuk a tarhonyát, és közepes lángon , állandó keverés mellett, addig pirítjuk, míg az aranysárga nem lesz.

4. Lépés

Ekkor felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és körülbelül 20-25 percig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul. (Ha közben elfőne a víz, pótolni kell.)

5. Lépés

Tálalás előtt néhány percig pihentetjük.

Hozzávalók
40 dkg
marha hús (vagy csirkehús, disznóhús)
20 dkg
tarhonya
1 Fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 evőkanál
zsír
1 teáskanál
pirospaprika
1 evőkanál
Majoránna
só, bors
víz