HIRDETŐ

Forrás: facebook

Tradícionális magyar Öreg tarhonya

Az öreg tarhonya egy tradicionális magyar étele, amit ma is gyakran főznek a magyar családok. Sajátos az elkészítése, hiszen a tarhonyát legtöbbször felhasználás előtt megpirítják, ami adja ennek az ételnek jellegzetes zamát. Az öreg tarhonya nevet arról kapta, hogy a tarhonyát vastagabbra sodorják a megszokottnál.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 dkg marha hús (vagy csirkehús, disznóhús) Hozzáadott
  • 20 dkg tarhonya Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Majoránna Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk, majd a zsíron megpirítjuk.

2. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a majoránnát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Amikor a hagyma is üveges lesz, hozzáadjuk a tarhonyát, és közepes lángon , állandó keverés mellett, addig pirítjuk, míg az aranysárga nem lesz.

4. Lépés

Ekkor felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és körülbelül 20-25 percig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul. (Ha közben elfőne a víz, pótolni kell.)

5. Lépés

Tálalás előtt néhány percig pihentetjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új