HIRDETŐ

Forrás: canva

Túrós ropogós

Az én családomban mindig is nagy rajongói voltunk ennek az egyszerű, de nagyon finom desszertnek. Tökéletes azoknak, akik szeretik az édes és savanykás ízek kombinációját. Gyermekeim imádják, és remélem a tiéd is fogja!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g túró (lehetőleg friss és minőségi, ez adja meg az étel alapját) Hozzáadott
  • 1 Csomag réteslap Hozzáadott
  • Fél csésze cukor (a túrós töltelékhez) Hozzáadott
  • 2 ek vaníliás cukor (a töltelékhez) Hozzáadott
  • 1 tojássárgája (a töltelékhez) Hozzáadott
  • 1 ek citromlé (opcionális) Hozzáadott
  • 1 tojásfehérje (a kenéshez) Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Míg melegszik, készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és az opcionális citromlevet. Személy szerint ajánlom a citromlevet, mert kellemes savanykás ízt ad a desszertnek.

2. Lépés

A réteslapot vagy leveles tésztát terítsük ki egy tiszta, liszttel meghintett felületre. Ezután halmozzuk rá a túrós tölteléket egyenletesen. Nagyon fontos, hogy hagyjunk kb. 2 cm szabad teret a tészta szélein, hogy később könnyebben fel tudjuk tekerni.

3. Lépés

Miután felvittük a túrót, tekerjük fel a tésztát hosszában, mintha csak egy \túrós rúd\ lenne a cél. Ezután kenjük le a tetejét a felvert tojásfehérjével. Ez a lépés adja meg a desszertnek végül a ropogós, aranybarna külsőt.

4. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a túrós rudat, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 30-35 perc alatt kell aranysárgára sülnie.

HIRDETŐ
5. Lépés

Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni kicsit, majd szórjuk meg porcukorral.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image S.Hanna

Túrós ropogós

Az én családomban mindig is nagy rajongói voltunk ennek az egyszerű, de nagyon finom desszertnek. Tökéletes azoknak, akik szeretik az édes és savanykás ízek kombinációját. Gyermekeim imádják, és remélem a tiéd is fogja!

60
Percek
8
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Míg melegszik, készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és az opcionális citromlevet. Személy szerint ajánlom a citromlevet, mert kellemes savanykás ízt ad a desszertnek.

2. Lépés

A réteslapot vagy leveles tésztát terítsük ki egy tiszta, liszttel meghintett felületre. Ezután halmozzuk rá a túrós tölteléket egyenletesen. Nagyon fontos, hogy hagyjunk kb. 2 cm szabad teret a tészta szélein, hogy később könnyebben fel tudjuk tekerni.

3. Lépés

Miután felvittük a túrót, tekerjük fel a tésztát hosszában, mintha csak egy \túrós rúd\ lenne a cél. Ezután kenjük le a tetejét a felvert tojásfehérjével. Ez a lépés adja meg a desszertnek végül a ropogós, aranybarna külsőt.

4. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a túrós rudat, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 30-35 perc alatt kell aranysárgára sülnie.

5. Lépés

Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni kicsit, majd szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók
500 g
túró (lehetőleg friss és minőségi, ez adja meg az étel alapját)
1 Csomag
réteslap
Fél csésze cukor (a túrós töltelékhez)
2 ek
vaníliás cukor (a töltelékhez)
1 tojássárgája
(a töltelékhez)
1 ek
citromlé (opcionális)
1 tojásfehérje
(a kenéshez)
porcukor a tetejére