HIRDETŐ

Forrás: freepik

Ünnepi töltött dagadó

Örömmel osztom meg veletek az ünnepi töltött dagadó receptjét, amelyet anyukámtól tanultam.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ks közepes nagyságú dagadó Hozzáadott
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • fél fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, bors majoranna paprika ízlés szerint Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A dagadókat először alaposan megmossuk, hogy minden szennyeződést eltávolítsunk róluk a biztonságos és finom étel érdekében. Majd egy tálba beletesszük a darált húst, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a fűszereket. Jó tanács, hogy ne spóroljunk a fűszerekkel, mert ez adja meg a töltelék ízét. Egy tojást és a morzsát is hozzákeverünk, majd alaposan összegyúrjuk. A tölteléket beletöltjük a dagadókba, amit azért ajánlok főzés előtt hagyni állni legalább 30 percet, hogy az ízek jól összeérjenek.

2. Lépés

Ezután egy nagy fazékban forrásba hozzuk az olajat, majd belehelyezzük a töltött dagadókat és közepes lángon addig főzzük őket, míg a hús teljesen átsül. Itt fontos, hogy a főzés közben időnként megforgassuk a dagadókat, hogy egyenletesen piruljanak meg. A főzési idő általában 45 perc, de mindig ellenőrizd, hogy a hús megfelelően átsült-e!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új