HIRDETŐ

Forrás: Dietmar Rauscher for Alamy Stock

Vaddisznócomb szósszal

Egy finom vaddisznócomb, lassan sült, míg meg nem lesz puha és szaftos. Ez a tartós és nyugtató étel tökéletes a hideg téli estékhez és a különleges alkalmakhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A vaddisznócombért

  • 1 Darab Vaddisznócomb (kb. 2-2,5 kg) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 3 Csokor Rosemary Hozzáadott
  • 5 Toes Fokhagyma (szeletekre vágva) Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott

A mártáshoz

  • 1 Bögre vörösbor Hozzáadott
  • 1 Bögre Marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 evőkanál méz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Dijoni mustár Hozzáadott
  • 2 evőkanál Friss apróra vágott kakukkfű Hozzáadott
  • 2 evőkanál Kukoricakeményítő (opcionális, sűrítéshez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A vadmalac comb receptjéhez először előmelegíti a sütőt 220 Celsius-fokra.

2. Lépés

Dörzsölje be a vaddisznócombot olívaolajjal, sóval és borssal. Adj hozzá rozmaringágakat és szeletelt fokhagymagerezdeket.

3. Lépés

Süsségesse meg a combot előmelegített sütőben kb. 30 percig, amíg megpirul és ropogóssá válik.

4. Lépés

Közben készítse el a mártást egy serpenyőben a tűzhelyen. Kombinálja a vörösbort, a húslevest, a mézet, a Dijoni mustárt és az apróra vágott kakukkfűvet, majd forralja fel mindent.

5. Lépés

30 perc sütés után öntse rá a mártást a combra és csökkentse a sütő hőmérsékletét 180 Celsius fokra. Süssön tovább, és időnként locsolja meg a combot a mártással, amíg megpuhul. Ez további 2 - 2,5 órát vesz igénybe.

6. Lépés

Sütés után hagyja pihenni a vaddisznócombját 15 percig mielőtt felszolgálná.

7. Lépés

Tálalja a vaddisznócombót a szósszal és a választott köretekkel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák