Forrás: Dietmar Rauscher for Alamy Stock
Vaddisznócomb szósszal
Egy finom vaddisznócomb, lassan sült, míg meg nem lesz puha és szaftos. Ez a tartós és nyugtató étel tökéletes a hideg téli estékhez és a különleges alkalmakhoz.
Hozzávalók
A vaddisznócombért
- 1 Darab Vaddisznócomb (kb. 2-2,5 kg)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 Csokor Rosemary
- 5 Toes Fokhagyma (szeletekre vágva)
- 1 Teáskanál só
- 1 Teáskanál bors
A mártáshoz
- 1 Bögre vörösbor
- 1 Bögre Marhahúsleves
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál Dijoni mustár
- 2 evőkanál Friss apróra vágott kakukkfű
- 2 evőkanál Kukoricakeményítő (opcionális, sűrítéshez)
Eljárás
A vadmalac comb receptjéhez először előmelegíti a sütőt 220 Celsius-fokra.
Dörzsölje be a vaddisznócombot olívaolajjal, sóval és borssal. Adj hozzá rozmaringágakat és szeletelt fokhagymagerezdeket.
Süsségesse meg a combot előmelegített sütőben kb. 30 percig, amíg megpirul és ropogóssá válik.
Közben készítse el a mártást egy serpenyőben a tűzhelyen. Kombinálja a vörösbort, a húslevest, a mézet, a Dijoni mustárt és az apróra vágott kakukkfűvet, majd forralja fel mindent.
30 perc sütés után öntse rá a mártást a combra és csökkentse a sütő hőmérsékletét 180 Celsius fokra. Süssön tovább, és időnként locsolja meg a combot a mártással, amíg megpuhul. Ez további 2 - 2,5 órát vesz igénybe.
Sütés után hagyja pihenni a vaddisznócombját 15 percig mielőtt felszolgálná.
Tálalja a vaddisznócombót a szósszal és a választott köretekkel. Jó étvágyat!