HIRDETŐ
Forrás: FB: Varenie je radosť
Vajas galuska
A hagyományos konyha szerelmeseinek minden bizonnyal megtetszik ez a klasszikus vajas galuska recept. Gyors és egyszerű elkészíteni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Nokedli
- 500 g Burgonya
- 300 g sima liszt speciális
- 1 db tojás
- 1 teáskanál Só
Mártás
- 100 g vaj
- 1 szegfűszeg fokhagyma
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Galuska: Hámozzuk meg és reszeljük le a krumplit egy finom reszelőn. Adjuk hozzá a lisztet, a tojást és a sót, keverjük össze és készítsünk tésztát.
2. Lépés
Az elkészült tésztát nokedlikészítővel vagy reszelővel alakítjuk nokedlivá, majd a forrásban lévő, sózott vízbe helyezzük. Körülbelül 5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre.
3. Lépés
Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a áttört fokhagymát és rövid ideig pirítjuk.
4. Lépés
A főtt galuskát leszűrjük és összekeverjük a vajszósszal.
5. Lépés
Melegen szolgáljuk fel.