HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť

Vajas galuska

A hagyományos konyha szerelmeseinek minden bizonnyal megtetszik ez a klasszikus vajas galuska recept. Gyors és egyszerű elkészíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Nokedli

  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 300 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

Mártás

  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Galuska: Hámozzuk meg és reszeljük le a krumplit egy finom reszelőn. Adjuk hozzá a lisztet, a tojást és a sót, keverjük össze és készítsünk tésztát.

2. Lépés

Az elkészült tésztát nokedlikészítővel vagy reszelővel alakítjuk nokedlivá, majd a forrásban lévő, sózott vízbe helyezzük. Körülbelül 5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre.

3. Lépés

Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a áttört fokhagymát és rövid ideig pirítjuk.

4. Lépés

A főtt galuskát leszűrjük és összekeverjük a vajszósszal.

5. Lépés

Melegen szolgáljuk fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új