HIRDETŐ

Vargabéles - a gourmet ízek találkozása

A vargabéles egy olyan gasztronómiai élmény, amely meglepi az ízlelőbimbóidat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál élesztő Hozzáadott
  • 14 Csésze cukor Hozzáadott
  • 14 Csésze tej Hozzáadott
  • 14 Csésze víz Hozzáadott
  • 14 Csésze olaj Hozzáadott
  • 1 Csomag vargánya megtisztítva és felkockázva g Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma pürésítve Hozzáadott
  • 12 Csésze reszelt sajt Hozzáadott
  • 14 Csésze apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • és Só bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A lisztet, sót, élesztőt és cukrot keverjük össze egy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá tejet, vizet és olajat, és jól dolgozzuk össze a tésztát. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.

3. Lépés

A vargányát főzzük puhára egy serpenyőben zsírral és fokhagymával. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

4. Lépés

Keverjük hozzá a reszelt sajtot és petrezselymet.

5. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki kör alakúra, és helyezzük a tölteléket a közepére. A tészta széleit összehajtjuk, és a tölteléknek megfelelően formázzuk.

6. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna és a töltelék forró.

7. Lépés

Tálaljuk melegen.

Hozzászólások (1)

Zsuzsanna_Morocz 2023. 08. 27.

A Varga bélésnél más recept van megadva! Hogy lehet ez?

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új