Forrás: Pixabay mygraphx
Vegán lencse pörkölt
Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kockára vágva hagyma
- 2 vágja dögevő
- 1 nagy Kockára vágott burgonya
- 2 zúzott zellerszár
- 2 apróra vágott gerezd fokhagyma
- 1 Teáskanál kömény
- 1 Teáskanál Füstölt paprikapor
- 500 g Zöld lencse (ha szükséges, előzetesen beáztatjuk)
- 11⁄2 l zöldségleves
- 400 g Apróra vágott paradicsom (konzerv)
- só és bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem a díszítéshez (nem kötelező)
Eljárás
A vegán lencsepörkölt recept elkészítéséhez melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát, a burgonyát és a zellert, és pároljuk kb. 5-7 percig, amíg megpuhul.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a köményt és a paprikát, és pirítsuk még egy percig. A köményt és a paprikát ne használja túlságosan takarékosan, mivel ezek a fűszerek adják az étel különösen pikáns ízét.
Adja hozzá a lencsét, és jól keverje össze, hogy teljesen összekeveredjen a zöldségekkel és a fűszerekkel.
Adjuk hozzá a zöldséglevest és az apróra vágott paradicsomot, és forraljuk fel. Ezután csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 30 percig, vagy amíg a lencse megpuhul. Rendszeresen ellenőrizzük, hogy a lencse puha-e, és ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
Ízesítse a vegán lencsefőzeléket ízlés szerint sóval és borssal, és ízlés szerint díszítse friss petrezselyemmel. Ez a pörkölt különösen finom, ha friss kenyérrel tálaljuk.