HIRDETŐ

Forrás: Pixabay mygraphx

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 2 vágja dögevő Hozzáadott
  • 1 nagy Kockára vágott burgonya Hozzáadott
  • 2 zúzott zellerszár Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Teáskanál kömény Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Füstölt paprikapor Hozzáadott
  • 500 g Zöld lencse (ha szükséges, előzetesen beáztatjuk) Hozzáadott
  • 112 l zöldségleves Hozzáadott
  • 400 g Apróra vágott paradicsom (konzerv) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss petrezselyem a díszítéshez (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A vegán lencsepörkölt recept elkészítéséhez melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát, a burgonyát és a zellert, és pároljuk kb. 5-7 percig, amíg megpuhul.

2. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, a köményt és a paprikát, és pirítsuk még egy percig. A köményt és a paprikát ne használja túlságosan takarékosan, mivel ezek a fűszerek adják az étel különösen pikáns ízét.

3. Lépés

Adja hozzá a lencsét, és jól keverje össze, hogy teljesen összekeveredjen a zöldségekkel és a fűszerekkel.

4. Lépés

Adjuk hozzá a zöldséglevest és az apróra vágott paradicsomot, és forraljuk fel. Ezután csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 30 percig, vagy amíg a lencse megpuhul. Rendszeresen ellenőrizzük, hogy a lencse puha-e, és ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.

5. Lépés

Ízesítse a vegán lencsefőzeléket ízlés szerint sóval és borssal, és ízlés szerint díszítse friss petrezselyemmel. Ez a pörkölt különösen finom, ha friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új