HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Vendégváró epres képviselőfánk

Akár vendégvárónak készíted, akár egyszerűen csak különleges csemegével szeretnél feldobni egy átlagos családi vacsorát vagy hétvégi reggelit, a képviselőfánk biztosan nagy iskert arat majd. Lássunk is hozzá az elkészítéshez!

HIRDETŐ
TOP desszertek - Ízek kombinációja, aminek nem lehet ellenállni! Válogatás a legnépszerűbbekből

A recept ebben a cikkben található

TOP desszertek - Ízek kombinációja, aminek nem lehet ellenállni! Válogatás a legnépszerűbbekből

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta:

  • 1 dl víz Hozzáadott
  • 10 dkg margarin Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 20 dkg liszt Hozzáadott
  • 5 ks tojás Hozzáadott

Töltelék:

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 15 dkg porcukor Hozzáadott
  • 6 dkg liszt Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
  • 2 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 dl tejszín Hozzáadott
  • 1 Maroknyi Eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A képviselőfánk elkészítéséhez először egy edényben keverjük össze a vizet, a margarint és a sót, és forraljuk fel közepes lángon. Miután a margarin felolvadt és a víz felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Kivesszük a tésztát a formából, és hideg tálba tesszük kihűlni. Ha kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

2. Lépés

Ezután a tésztát habzsákba tesszük, és sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmokat nyomunk, ügyelve arra, hogy legyen köztük elegendő hely a keléshez. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 15 percig sütjük. Ezután vegyük le a sütő hőmérsékletét 160 fokra, és süssük tovább további 15-20 percig. Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Amíg a fánk hűl, elkészítjük a vaníliakrémet úgy, hogy a tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a hideg tejet. Egy másik edényben felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A forró vaníliás tejet a lisztes-tejes keverékhez keverjük és besűrítjük, de ne forraljuk fel. A tűzről levéve lassan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.

4. Lépés

Amikor a vaníliakrém kihűl, elkészítjük a tejszínhabot is.

5. Lépés

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, az alját egy habzsák segítségével megtöltjük vaníliakrémmel. Ezután díszítsük a tejszínhabbal és friss eperdarabokkal, majd helyezzük vissza a fánk tetejét, és szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új