HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Vendégváró méteres kalács

Ez a látványos desszert tökéletes bulikra, ünnepekre és különleges alkalmakra. Ebből a receptből kiderül méteres kalács elkészítésének összes trükkje, vágjunk is bele a sütésbe!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tészta:

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1.2 dl napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1.2 dl víz Hozzáadott
  • 25 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor Hozzáadott

Krém:

  • 4 dl tej Hozzáadott
  • 1 tasak puncs pudingpor Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 ek rumaroma Hozzáadott

Csokimáz:

  • 3 ek víz Hozzáadott
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 3 ek porcukor Hozzáadott
  • 20 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A piskóta elkészítéséhez először a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Egy külön tálban a tojások sárgáját a porcukorral habosra verjük. Kézi mixerrel fokozatosan adjunk hozzá 1 dl olajat és 1dl vizet. A liszttel elkeverjük a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

2. Lépés

A tészta felét kivajazott és lisztezett őzgerincformába öntjük, és 175°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

3. Lépés

A maradék tésztához adjunk hozzá kakaóport, egy evőkanál vizet és egy evőkanál olajat, és keverjük simára. Ugyanúgy sütjük, mint az első adagot.

4. Lépés

A krémhez a tejet egy kis serpenyőben felforrósítjuk, és a pudingport fél deci hideg tejjel simára keverjük. Ha felforr a tej, lekapcsoljuk a tüzet és hozzáadjuk a pudingos keveréket. Simára keverjük, majd félretesszük hűlni.

5. Lépés

A porcukrot a vajjal és a rumaromával habosra keverjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a puncspudingot, és simára keverjük.

6. Lépés

A csokimázhoz egy kis lábasban forraljuk fel a vizet, a kakaóport és a porcukrot. Adjuk hozzá az étcsokoládét és a hideg vajat. Keverjük simára.

7. Lépés

A torta összeállításához szeleteljük fel a kétféle piskótát, és készítsünk elő egy vágódeszkát vagy tálcát. A krémet "ragasztónak" használva ragasszuk össze a szeleteket, úgy, hog yfelváltva következzen egymás után egy világos és egy sötét szelet. A torta tetejét vastagon kenjük meg a puncsos krémmel.

8. Lépés

Nyomjuk össze a torta két végét, és vonjuk be az egész tortát a csokimázzal. Ismételjük meg ezt a folyamatot néhányszor, néhány percet várva az egyes bevonatok között. Hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. Ha kész, keresztben felszeleteljük, hogy minden szeletben minél több réteg látszódjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új