HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Vendégváró méteres kalács

Ez a látványos desszert tökéletes bulikra, ünnepekre és különleges alkalmakra. Ebből a receptből kiderül méteres kalács elkészítésének összes trükkje, vágjunk is bele a sütésbe!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tészta:

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1.2 dl napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1.2 dl víz Hozzáadott
  • 25 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor Hozzáadott

Krém:

  • 4 dl tej Hozzáadott
  • 1 tasak puncs pudingpor Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 ek rumaroma Hozzáadott

Csokimáz:

  • 3 ek víz Hozzáadott
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 3 ek porcukor Hozzáadott
  • 20 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A piskóta elkészítéséhez először a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Egy külön tálban a tojások sárgáját a porcukorral habosra verjük. Kézi mixerrel fokozatosan adjunk hozzá 1 dl olajat és 1dl vizet. A liszttel elkeverjük a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

2. Lépés

A tészta felét kivajazott és lisztezett őzgerincformába öntjük, és 175°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

3. Lépés

A maradék tésztához adjunk hozzá kakaóport, egy evőkanál vizet és egy evőkanál olajat, és keverjük simára. Ugyanúgy sütjük, mint az első adagot.

4. Lépés

A krémhez a tejet egy kis serpenyőben felforrósítjuk, és a pudingport fél deci hideg tejjel simára keverjük. Ha felforr a tej, lekapcsoljuk a tüzet és hozzáadjuk a pudingos keveréket. Simára keverjük, majd félretesszük hűlni.

HIRDETŐ
5. Lépés

A porcukrot a vajjal és a rumaromával habosra keverjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a puncspudingot, és simára keverjük.

6. Lépés

A csokimázhoz egy kis lábasban forraljuk fel a vizet, a kakaóport és a porcukrot. Adjuk hozzá az étcsokoládét és a hideg vajat. Keverjük simára.

7. Lépés

A torta összeállításához szeleteljük fel a kétféle piskótát, és készítsünk elő egy vágódeszkát vagy tálcát. A krémet "ragasztónak" használva ragasszuk össze a szeleteket, úgy, hog yfelváltva következzen egymás után egy világos és egy sötét szelet. A torta tetejét vastagon kenjük meg a puncsos krémmel.

8. Lépés

Nyomjuk össze a torta két végét, és vonjuk be az egész tortát a csokimázzal. Ismételjük meg ezt a folyamatot néhányszor, néhány percet várva az egyes bevonatok között. Hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. Ha kész, keresztben felszeleteljük, hogy minden szeletben minél több réteg látszódjon.

HIRDETŐ

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Timi_cooks

Vendégváró méteres kalács

Ez a látványos desszert tökéletes bulikra, ünnepekre és különleges alkalmakra. Ebből a receptből kiderül méteres kalács elkészítésének összes trükkje, vágjunk is bele a sütésbe!

70
Percek
12
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A piskóta elkészítéséhez először a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Egy külön tálban a tojások sárgáját a porcukorral habosra verjük. Kézi mixerrel fokozatosan adjunk hozzá 1 dl olajat és 1dl vizet. A liszttel elkeverjük a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

2. Lépés

A tészta felét kivajazott és lisztezett őzgerincformába öntjük, és 175°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

3. Lépés

A maradék tésztához adjunk hozzá kakaóport, egy evőkanál vizet és egy evőkanál olajat, és keverjük simára. Ugyanúgy sütjük, mint az első adagot.

4. Lépés

A krémhez a tejet egy kis serpenyőben felforrósítjuk, és a pudingport fél deci hideg tejjel simára keverjük. Ha felforr a tej, lekapcsoljuk a tüzet és hozzáadjuk a pudingos keveréket. Simára keverjük, majd félretesszük hűlni.

5. Lépés

A porcukrot a vajjal és a rumaromával habosra keverjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a puncspudingot, és simára keverjük.

6. Lépés

A csokimázhoz egy kis lábasban forraljuk fel a vizet, a kakaóport és a porcukrot. Adjuk hozzá az étcsokoládét és a hideg vajat. Keverjük simára.

7. Lépés

A torta összeállításához szeleteljük fel a kétféle piskótát, és készítsünk elő egy vágódeszkát vagy tálcát. A krémet "ragasztónak" használva ragasszuk össze a szeleteket, úgy, hog yfelváltva következzen egymás után egy világos és egy sötét szelet. A torta tetejét vastagon kenjük meg a puncsos krémmel.

8. Lépés

Nyomjuk össze a torta két végét, és vonjuk be az egész tortát a csokimázzal. Ismételjük meg ezt a folyamatot néhányszor, néhány percet várva az egyes bevonatok között. Hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. Ha kész, keresztben felszeleteljük, hogy minden szeletben minél több réteg látszódjon.

Hozzávalók
Tészta:
4 ks
tojás
1 csipet
20 dkg
porcukor
1.2 dl
napraforgó olaj
1.2 dl
víz
25 dkg
finomliszt
1 Csomag
szódabikarbóna
3 ek
cukrozatlan kakaópor
Krém:
4 dl
tej
1
tasak puncs pudingpor
20 dkg
vaj
20 dkg
porcukor
1 ek
rumaroma
Csokimáz:
3 ek
víz
4 ek
cukrozatlan kakaópor
3 ek
porcukor
20 g
étcsokoládé
75 g
vaj