Forrás: Pixabay
Zacher torta
Akik kipróbálnának egy krémmentes tortát, és nem mellesleg csokoládé kedvelők, azok számára a Zacher torta örök szerelem marad.
Hozzávalók
- 6 tojás
- 160 g csokoládé
- 130 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 130 g sima liszt
- 1 csipet só
- 125 g étcsokoládé
- 125 ml habtejszín
Eljárás
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A sárgáját válasszuk el a fehérjétől. A vajat és a cukrot keverjük habosra, és fokozatosan adjuk hozzá a tojássárgáját és a csokoládét.
Szitáljuk bele a lisztet a keverékbe. A tojásferjét verjük habbá egy csipet sóval, majd ezt is adjuk hozzá.
Egy tortaformában (24 cm) 170 fokon kb. 40 percig sütjük, majd a sütőt kikapcsolva további 10 percig pihentetjük a tésztát.
Miután kihűlt, vágjuk kettő.
Az első lapot kenjük meg baracklekvárral, helyezzük rá a második lapot, majd az egész törtát kenjük be lekvárral.
Az étcsokoládét tördeljük fel egy tálba. Melegítsük kissé fel a tejszínt, majd öntsük a csokoládéra. Utolsó lépésként ezzel vonjuk be a tortát.