HIRDETŐ

Forrás: FB: Házias ételek, receptek

Zöldborsó Tokány

A zöldborsó tokány egy hagyományos, ízletes magyar étel, amely remek választás bármilyen alkalomra. Az édes zöldborsó, a zsenge csirkemell és a finom fűszerek kombinációja garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Könnyen elkészíthető és tápláló, tökéletes ebéd vagy vacsora.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Fő összetevők

  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 500 g zöldborsó Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott

Fűszerek

  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott

  • 1 l csirke alaplé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az összetevők előkészítése: A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk 1 cm széles csíkokra. A hagymákat és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben vagy wokban dinszteljük meg a hagymákat, adjuk hozzá a fokhagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával.

3. Lépés

Adjuk hozzá a csirkemellet, és pirítsuk meg minden oldalán. Szórjuk meg majoránnával, sóval és borssal.

4. Lépés

Amikor a csirkemell már majdnem kész, adjuk hozzá a zöldborsót, és főzzük együtt még 5-7 percig.

5. Lépés

Ezután öntsük fel a csirke alaplével, és főzzük lassú tűzön, míg a hús teljesen megpuhul.

6. Lépés

Tálaljuk friss, fehér kenyérrel vagy galuskával. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új