HIRDETŐ

Forrás: FB: Házias ételek, receptek

Zöldborsó Tokány

A zöldborsó tokány egy hagyományos, ízletes magyar étel, amely remek választás bármilyen alkalomra. Az édes zöldborsó, a zsenge csirkemell és a finom fűszerek kombinációja garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Könnyen elkészíthető és tápláló, tökéletes ebéd vagy vacsora.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Fő összetevők

  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 500 g zöldborsó Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott

Fűszerek

  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott

  • 1 l csirke alaplé Hozzáadott

Tápértékek és ár

Az oldal megfelelő működéséhez kapcsolja ki a hirdetések blokkolását a böngészőjében.

HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az összetevők előkészítése: A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk 1 cm széles csíkokra. A hagymákat és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben vagy wokban dinszteljük meg a hagymákat, adjuk hozzá a fokhagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával.

3. Lépés

Adjuk hozzá a csirkemellet, és pirítsuk meg minden oldalán. Szórjuk meg majoránnával, sóval és borssal.

4. Lépés

Amikor a csirkemell már majdnem kész, adjuk hozzá a zöldborsót, és főzzük együtt még 5-7 percig.

HIRDETŐ
5. Lépés

Ezután öntsük fel a csirke alaplével, és főzzük lassú tűzön, míg a hús teljesen megpuhul.

6. Lépés

Tálaljuk friss, fehér kenyérrel vagy galuskával. Jó étvágyat!

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Iwa

Zöldborsó Tokány

A zöldborsó tokány egy hagyományos, ízletes magyar étel, amely remek választás bármilyen alkalomra. Az édes zöldborsó, a zsenge csirkemell és a finom fűszerek kombinációja garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Könnyen elkészíthető és tápláló, tökéletes ebéd vagy vacsora.

60
Percek
4
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

Az összetevők előkészítése: A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk 1 cm széles csíkokra. A hagymákat és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben vagy wokban dinszteljük meg a hagymákat, adjuk hozzá a fokhagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával.

3. Lépés

Adjuk hozzá a csirkemellet, és pirítsuk meg minden oldalán. Szórjuk meg majoránnával, sóval és borssal.

4. Lépés

Amikor a csirkemell már majdnem kész, adjuk hozzá a zöldborsót, és főzzük együtt még 5-7 percig.

5. Lépés

Ezután öntsük fel a csirke alaplével, és főzzük lassú tűzön, míg a hús teljesen megpuhul.

6. Lépés

Tálaljuk friss, fehér kenyérrel vagy galuskával. Jó étvágyat!

Hozzávalók
Fő összetevők
500 g
csirkemell
500 g
zöldborsó
2 ks
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
Fűszerek
1 teáskanál
pirospaprika
1 teáskanál
Majoránna
1 csipet
1 csipet
bors
1 l
csirke alaplé