HIRDETŐ

Almakompót

Az almakompót az egyik legkedvesebb desszertem gyerekkoromból. Anyukám azt mondta, hogy mindig akkor érdemes elkészíteni, ha már kezdünk elfulladni a nyári hőségtől. És igaza volt, hiszen nagyon jól hűsít! Ehhez a recepthez gyümölcsként almat használunk, ami szinte mindig van otthon, így a spontán édességkészítő rohamokra is ideális.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagyobb alma Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 8 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az almákat nagyon alaposan mosd meg, hiszen a héját is felhasználjuk. Én ezt duplán is szoktam csinálni, hogy biztosan ne maradjon rajta semmilyen szennyeződés.

2. Lépés

Hámozd le az almákat és a héjukat ne dobd ki, hanem tedd félre. Közben az almákat vágd kisebb darabokra.

3. Lépés

Egy nagyobb fazékba tedd bele a vizet, az almát, az almahéjat, a cukrot és a vaníliarúdot. A vaníliarúd kiválasztásánál mindig ragaszkodom a minőségi, egész rúdhoz, mert sokkal finomabb ízt ad.

4. Lépés

Főzd közepes lángon, amíg az alma darabkák megpuhulnak. Szinte szét kell esniük, ha ezt tapasztalod, akkor készen is van.

5. Lépés

A végén vedd ki a héjakat és a vaníliarudat, majd töltsd üvegbe vagy tálkákba az almás levet. Személy szerint itt fontosnak tartom, hogy ne hagyd ki az almadarabokat, így sokkal gazdagabb lesz az élmény.

6. Lépés

Az almakompótot hűtsd le a hűtőben legalább 2 órát vagy még jobb, ha egész éjszakát várni tudsz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új