:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9Ex-3ecUijKPg6INdu4D/c9bdcca832fc66f4da4aa63766ee62.jpeg)
Forrás: dianazh from Getty Images
Befőtt szilvák
Hagyományos szezonális finomság, amely egész évben örömet szerez édes és enyhén savanyú ízével. A recept egyszerű és nem igényel sok hozzávalót.
Hozzávalók
- 2 kg Szilvák
- 1 kg cukor
- 1⁄2 l víz
- 1 db Szegfűszeg
- 2 db Fahéj
Eljárás
A szilvákat megmossuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magjukat.
A fazékba cukrot, vizet, szegfűszeget és fahéjat teszünk, és forraljuk.
A forró sziruphoz adjuk hozzá a szilvákat és főzzük 15 percig.
A forró szilvát előmelegített poharakba töltjük, sziruppal öntözzük és azonnal lezárjuk.
A befőtt szilvákat teljesen lehűtjük és hűvös, sötét helyen tároljuk.
Oszd meg a receptet másokkal
Reels
ÚjA legújabb receptek
A legújabb receptek
Reels
ÚjKedvenc receptek
Top kategóriák
Befőtt szilvák
Hagyományos szezonális finomság, amely egész évben örömet szerez édes és enyhén savanyú ízével. A recept egyszerű és nem igényel sok hozzávalót.
A szilvákat megmossuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magjukat.
A fazékba cukrot, vizet, szegfűszeget és fahéjat teszünk, és forraljuk.
A forró sziruphoz adjuk hozzá a szilvákat és főzzük 15 percig.
A forró szilvát előmelegített poharakba töltjük, sziruppal öntözzük és azonnal lezárjuk.
A befőtt szilvákat teljesen lehűtjük és hűvös, sötét helyen tároljuk.
Hogyan készítetted ezt a receptet?