HIRDETŐ

Forrás: dianazh from Getty Images

Befőtt szilvák

Hagyományos szezonális finomság, amely egész évben örömet szerez édes és enyhén savanyú ízével. A recept egyszerű és nem igényel sok hozzávalót.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg Szilvák Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 12 l víz Hozzáadott
  • 1 db Szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 db Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A szilvákat megmossuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magjukat.

2. Lépés

A fazékba cukrot, vizet, szegfűszeget és fahéjat teszünk, és forraljuk.

3. Lépés

A forró sziruphoz adjuk hozzá a szilvákat és főzzük 15 percig.

4. Lépés

A forró szilvát előmelegített poharakba töltjük, sziruppal öntözzük és azonnal lezárjuk.

HIRDETŐ
5. Lépés

A befőtt szilvákat teljesen lehűtjük és hűvös, sötét helyen tároljuk.

Értékelje ezt a receptet

Tetszik ez a recept?

Hogyan készítetted ezt a receptet?

0 / 255
Fénykép hozzáadása

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

A legújabb receptek

HIRDETŐ
HIRDETŐ

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek
Recipe author image Iwa

Befőtt szilvák

Hagyományos szezonális finomság, amely egész évben örömet szerez édes és enyhén savanyú ízével. A recept egyszerű és nem igényel sok hozzávalót.

90
Percek
6
Adagok száma
Eljárás
1. Lépés

A szilvákat megmossuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magjukat.

2. Lépés

A fazékba cukrot, vizet, szegfűszeget és fahéjat teszünk, és forraljuk.

3. Lépés

A forró sziruphoz adjuk hozzá a szilvákat és főzzük 15 percig.

4. Lépés

A forró szilvát előmelegített poharakba töltjük, sziruppal öntözzük és azonnal lezárjuk.

5. Lépés

A befőtt szilvákat teljesen lehűtjük és hűvös, sötét helyen tároljuk.

Hozzávalók
2 kg
Szilvák
1 kg
cukor
12 l
víz
1 db
Szegfűszeg
2 db
Fahéj