Forrás: Pixabay: gerhardy
Brutális Croque Madame szendvics
Ízlés szerint készíthetünk mellé friss salátát vagy különféle zöldséges köreteket, de a klasszikus paradicsomsaláta is remek választás lehet. Jól illik hozzá a friss, ropogós uborka is.
Hozzávalók
- 8 Slice fehér kenyér
- 4 Slice sonka
- 4 Slice ementáli sajt
- 2 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- szerecsendió
- só, bors
- 4 tojás
Eljárás
Készítsünk besamelt! Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet. Egyenletesen keverjük át, hogy ne legyen csomós. Itt fontos, hogy ne magas hőfokon dolgozzunk, mert hamar odakaphat a liszt-vaj keverék.
Fokozatosan öntsük hozzá a tejet, miközben folyamatosan keverjük, hogy újabb csomók ne alakuljanak ki. Pár perc alatt sűrű, krémes mártást kell kapnunk. Ízesítsük sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval.
Vegyük elő a kenyérszeleteket és kenjük meg mindkét oldalukat a besamellel. Emellett fontos, hogy a kenyér minősége itt nagyon számít, ha lehet friss, házi kenyeret használjunk.
Helyezzünk a kenyerekre sonkát és sajtot, majd tegyük rá a másik kenyér szeletet.
Egy serpenyőben olvasszunk vajat és abban süssük a szendvicseket mindkét oldalon aranybarnára.
A tetejükre még szórjunk sajtot és mehetnek a sütőbe, 180 fokon 5 percig, amíg a sajt megolvad. A sajt itt fontos szerepet játszik, arra érdemes figyelni, hogy csak olyan sajtot használjunk, ami jól olvad.
Sütés közben süssünk a szendvicsek mellé tojásokat.
Tálalásnál tegyük a szendvicsek tetejére a sült tojást, majd szórjunk rá sót és borsot ízlés szerint.