:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/ZdRT9l2w0ndA2FAkSR9-/124f8b5d2fc2ec043b4f95ae82a1e2.png)
Forrás: canva
Sport szelet
Számtalanszor készítettem már a Sport szeletet, mindig nagy sikerrel. Ez a finom édesség nálam és a családomban is a kedvencek közé tartozik. Szívesen készítem el ajándékba is, a barátaim mindig nagy örömmel fogadják.
Hozzávalók
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 2 dl tej
- 10 dkg margarin
- 5 dkg vaj
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé
Eljárás
A porcukorral, a kakaóporral és a tejfel elkeverem a vajjal és a margarinnal. Mérsékelt tűzön addig főzöm, amíg a margarin teljesen el nem olvad. Közben folyamatosan keverni kell, hogy ne égjen oda.
Ezután beleöntöd a darált kekszet és simára keverem. Ez az eljárás lehet kicsit időigényes, de végül megéri, mert így lesz a legfinomabb.
Az étcsokoládét gőz felett megolvasztom, vigyázz, hogy ne égesd meg!
Egy tepsit vagy egy mélyebb tál alját kibélelem alufóliával, majd beleöntöm a kekszes keveréket.
Ezt követően leöntöm az étcsokoládéval, és hagyom kihűlni a hűtőben. Én általában egy éjszakára szoktam hagyni, hogy a csokoládé szilárdan megdermedjen.
Utána a hűtőből kivéve felszeletelem tetszőleges méretű darabokra.