HIRDETŐ
Forrás: Unsplash
Csalamádé
Friss és ropogós hozzávalókból áll, és tökéletes kísérője lehet a vasárnapi ebédeknek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Közepes fej káposzta
- 2 ks uborka
- 2 közes sárgarépa
- 1 piros Paprika
- 1 kis póréhagyma
- 3 evőkanál ecet
- evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A káposztát lereszeljük, majd sóval bedörzsöljük. Hagyjuk állni 10 percig, majd jól kicsavarjuk a felesleges nedvességet.
2. Lépés
Az uborkát és a sárgarépát meghámozzuk, majd lereszeljük.
3. Lépés
A paprikát és a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk.
4. Lépés
Egy nagy tálban összekeverjük összes zöldséget.
5. Lépés
Egy kis tálban elkeverjük az ecetet, a cukrot, a sót és a borsot. A dressing hozzáadhatjuk a zöldségekhez, majd jól összekeverjük.
6. Lépés
2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.