Dörmi Torta
A Dörmi Torta egy ízletes desszert, amely tökéletes mindenféle ünnepséghez. A csokoládé, málna és tejszín tökéletes kombinációját kínálja, amelyet a torta könnyedén elbűvölővé varázsol.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 9 dkg cukor
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 12 dkg vaj
- 4 nagy tojás
- 1 dl málna (friss vagy fagyasztott)
- 2 dl tejszín
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot egy tálban.
Adjuk hozzá a tejet és a kakaóport, keverjük össze.
Olvasszuk meg a csokoládét a vajjal együtt és adjuk a tésztához.
Verjük fel a tojásokat egy külön tálban és öntsük a tésztához.
Keverjük össze addig, amíg a tészta sima és homogén lesz.
Öntsük a tésztát egy előre kivajazott, lisztezett tortaformába.
Tegyük a tortát előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 30-35 percig, vagy amíg a beleteszett tű tiszta nem marad.
Amíg a torta sül, készítsünk málnaszószt a málnából, és verjük fel a tejszínt.
Amikor a torta kihűlt, helyezzük rá a málnaszószt, majd a felvert tejszínt.
Tálaljuk hűtve.