HIRDETŐ
Forrás: AndreySt from Getty Images
Édes chiliszósz
Az édes chiliszósz ideális fűszer a fűszeres és édes ízek kedvelőinek grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 2 db Piros chilipaprika
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 csésze Cukor
- 11⁄2 csészék Vizek
- 1⁄2 csészék Almaecet
- 1 kanál szójaszósz
- 2 kanalak Kukoricakeményítő
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Először hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk finomra a chilit. Adjuk a chilit és a fokhagymát a serpenyőbe. Itt fontos vigyázni, hogy a chilit és a fokhagymát ne főzzük túl és ne égessük meg.
2. Lépés
Adjuk hozzá a cukrot, a vizet, az ecetet és a szójaszószt. Hagyjuk főni körülbelül 10 percig.
3. Lépés
Végül keverje össze a kukoricakeményítőt egy kevés vízzel, és öntse a serpenyőbe. További 5 percig pároljuk, amíg a mártás besűrűsödik.
4. Lépés
Hagyja kihűlni az édes chiliszószt, és már tálalható is.