Forrás: canva
Egész töltött csirke
Ez a klasszikus egész töltött csirke recept nemrégiben egy családi ünnep alkalmából készült el nálunk. Az elkészítése gondoskodik egy csodás, illatos lakoma megteremtéséről, ahol minden falatban érezni fogod a szeretetet, amit belefektettél.
Hozzávalók
- 1 Minden csirke
- 4 Slice fehér kenyér
- 2 dl tej
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- 1 tojás
- 150 g füstölt szalonna
- 1 evőkanál zsír
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál Majoránna
- 1 evőkanál Kakukkfű
- 1 citrom
Eljárás
Az előkészületek közepette először is áztasd a kenyeret a tejbe. Miközben hagyom, hogy a kenyér teljesen átvegye a tej ízét, megpucolom és apróra vágom a hagymát és a szalonnát.
Egy serpenyőben kiolvasztom a zsírt és megdinsztelem rajta a hagymát, majd a szalonnát. Ügyelj rá, hogy ne égjen oda, közepes lángon készítsd.
Amikor már szép aranybarna színű, hozzáadom a kenyeret, beleütöm a tojást, belenyomom a fokhagymát és fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és kakukkfűvel. Jól összekeverem, és így kész van a csirke tölteléke.
A csirkét belül is és kívül is sózom, borsozom, bedörzsölöm a fűszerekkel és a töltelékkel megtöltöm. Figyelj arra, hogy ne töltsd túl, mert a sült csirke belseje összehúzódik süttés közben.
Amikor ezzel kész vagyok, a csirkét egy tepsibe fektetem, a tetejét bedörzsölöm a maradék fűszerekkel és kis szeletekre vágott citromot teszek a tetejére. 180 fokon, előmelegített sütőben sütöm kb. 1,5 órán keresztül. Közben időnként meglocsolom a saját levével, hogy ne száradjon ki.
Amikor a csirke szép aranybarna színű és ropogós, már tudom, hogy kész is van.