HIRDETŐ

Forrás: canva

Egész töltött csirke

Ez a klasszikus egész töltött csirke recept nemrégiben egy családi ünnep alkalmából készült el nálunk. Az elkészítése gondoskodik egy csodás, illatos lakoma megteremtéséről, ahol minden falatban érezni fogod a szeretetet, amit belefektettél.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Minden csirke Hozzáadott
  • 4 Slice fehér kenyér Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 150 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 evőkanál Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az előkészületek közepette először is áztasd a kenyeret a tejbe. Miközben hagyom, hogy a kenyér teljesen átvegye a tej ízét, megpucolom és apróra vágom a hagymát és a szalonnát.

2. Lépés

Egy serpenyőben kiolvasztom a zsírt és megdinsztelem rajta a hagymát, majd a szalonnát. Ügyelj rá, hogy ne égjen oda, közepes lángon készítsd.

3. Lépés

Amikor már szép aranybarna színű, hozzáadom a kenyeret, beleütöm a tojást, belenyomom a fokhagymát és fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és kakukkfűvel. Jól összekeverem, és így kész van a csirke tölteléke.

4. Lépés

A csirkét belül is és kívül is sózom, borsozom, bedörzsölöm a fűszerekkel és a töltelékkel megtöltöm. Figyelj arra, hogy ne töltsd túl, mert a sült csirke belseje összehúzódik süttés közben.

5. Lépés

Amikor ezzel kész vagyok, a csirkét egy tepsibe fektetem, a tetejét bedörzsölöm a maradék fűszerekkel és kis szeletekre vágott citromot teszek a tetejére. 180 fokon, előmelegített sütőben sütöm kb. 1,5 órán keresztül. Közben időnként meglocsolom a saját levével, hogy ne száradjon ki.

6. Lépés

Amikor a csirke szép aranybarna színű és ropogós, már tudom, hogy kész is van.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új