Forrás: Pixabay: romjanaly
Egyszerű vegetáriánus thaiföldi mogyoró saláta
Ez nem akármilyen saláta; ez az ízek fúziója, amely elvisz egy thaiföldi utazásra!
Hozzávalók
Összetevők:
- 4 csészék Vegyes salátazöldségek (lehet római saláta, rukkola, bébi spenót stb.)
- 1⁄2 csésze Friss bazsalikomlevél, apróra vágva
- 1⁄2 csésze Friss mentalevelek, apróra vágva
- 1 csésze Cseresznyeparadicsom, félbevágva
- 1 Uborka, kockára vágva
- 2 sárgarépa, aprítva
- 1⁄2 csésze Sótlan pörkölt földimogyoró, durvára vágva
- 1 Blokk Tofu, felkockázva és serpenyőben aranyszínűre sütve
Az öntethez:
- 3 EL szójaszósz
- 2 EL rizsecet
- 2 EL Friss lime juice
- 1 EL cukor (vagy ízlés szerint)
- 1 pod fokhagyma, apróra vágva
- 1 Piros chili, kimagozva és apróra vágva (a kívánt hőfok szerint állítsuk be)
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
Eljárás
Kezdje az öntet elkészítésével. Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, a rizsecetet, a lime-levet, a cukrot, a fokhagymát, a chilit és a gyömbért. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Dobja össze a salátazöldet, a bazsalikomot, a mentát, a cseresznyeparadicsomot, az uborkát és a sárgarépát egy nagy tálban. Ne feledje, hogy felhasználás előtt minden salátaösszetevőt megmos és megszárít. Ez segít eltávolítani a visszamaradt szennyeződéseket, és biztosítja, hogy az öntet jól tapadjon a zöldekhez.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon pirítsa a tofut, amíg aranybarnára ropogós nem lesz, ami kellemesen ropogós lesz a salátának.
Ezután adjuk hozzá a sült tofut és a földimogyorót a salátakeverékhez. Ha közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a meleg, serpenyőben sült tofut, az biztosítja, hogy szép ropogós maradjon.
Öntse az öntetet a salátára (lehet, hogy nem lesz szüksége az összes öntetre, ezért fokozatosan adagolja). Forgassuk össze, amíg minden jól összeáll. Állítsa be az ízét, szükség esetén adjon hozzá még több öntetet.
Azonnal tálalja, hogy a salátát a legfrissebb és legélénkebb formájában élvezhesse.