HIRDETŐ

Erdélyi padlizsánkrém télire

Az erdélyi padlizsánkrém gondoskodik róla, hogy télire is élvezhessük a nyár gyümölcseinek ízét. Ez a hagyományőrző recept észak-keleti hagyományaink értékeit tükrözi, és remekül illik bármilyen kenyerhez, vagy grillezett hús mellé köretként. Kitűnő választás lehet őszre és téli hónapokban is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 ks padlizsán Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 nagy paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál konyhasó Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 100 ml napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az előkészítéshez a padlizsánt megmossuk, és ezt követően hosszában kettévágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, és a padlizsánokat belehelyezzük.

2. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 40 percig sütjük a padlizsánokat, amíg a bőrük meg nem puhul.

3. Lépés

A megpuhult padlizsánok belsejét kanállal kivájuk, és egy tálba tesszük.

4. Lépés

A hagymákat és a fokhagymákat apró kockákra vágjuk, a paradicsomot pedig nagyobb darabokra.

5. Lépés

Egy serpenyőben hevítünk egy kevés olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk, amíg a hagyma meg nem pirul.

6. Lépés

Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot, a konyhasót és a cukrot. Folytatjuk a párolást, közben pedig gyakran kevergetjük.

7. Lépés

Amikor a paradicsom már szinte teljesen összeesett, hozzáadjuk a padlizsánt, az örölt borsot és az aprított petrezselymet.

8. Lépés

Alacsony hőfokon tovább főzzük, amíg az összes hozzávaló teljesen össze nem olvad. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.

9. Lépés

Tányérra szedjük és tetszés szerint díszíthetünk félbevágott koktélparadicsomokkal, friss fűszernövényekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák