HIRDETŐ

Fehér csokoládés cheesecake

Egyszerű és sütés nélküli cheesecake

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Szöveg

  • 250 g vajas keksz Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 2 EK tej Hozzáadott

Krém

  • 350 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 150 g Krémsajt Hozzáadott
  • 70 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g fehér csokoládé Hozzáadott

Ganache

  • 150 g fehér csokoládé Hozzáadott
  • 75 ml tejszínhab Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Olvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a darált vajas kekszet és a tejet. Egy kompakt masszát kapunk, amit egyenletesen lenyomunk egy 22 cm átmérőjű formába, és hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.

2. Lépés

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk és hagyjuk egy kicsit hűlni.

3. Lépés

Közben alaposan elkeverjük a mascarponét a krémsajttal és a porcukorral. Hozzáadjuk a kissé lehűlt csokoládét és újra alaposan elkeverjük.

4. Lépés

A második tálban jól felverjük a tejszínt. (Hozzáadhat 1 smetafixet). Ezután óvatosan bekeverjük az első masszába. A kész krémet egyenletesen felvisszük a testre, és visszatesszük a hűtőbe, amíg a ganache-t elkészítjük.

5. Lépés

A tejszínt mérsékelt tűzön melegítjük a serpenyőben, és hagyjuk a csokoládét folyamatos keverés közben feloldódni benne. Ráöntjük a sajttortára és hagyjuk kihűlni a hűtőben, lehetőleg egész éjjel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új