Fehér csokoládés cheesecake
Egyszerű és sütés nélküli cheesecake
Hozzávalók
Szöveg
- 250 g vajas keksz
- 125 g vaj
- 2 EK tej
Krém
- 350 ml tejszínhab
- 250 g mascarpone
- 150 g Krémsajt
- 70 g porcukor
- 200 g fehér csokoládé
Ganache
- 150 g fehér csokoládé
- 75 ml tejszínhab
Eljárás
Olvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a darált vajas kekszet és a tejet. Egy kompakt masszát kapunk, amit egyenletesen lenyomunk egy 22 cm átmérőjű formába, és hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben alaposan elkeverjük a mascarponét a krémsajttal és a porcukorral. Hozzáadjuk a kissé lehűlt csokoládét és újra alaposan elkeverjük.
A második tálban jól felverjük a tejszínt. (Hozzáadhat 1 smetafixet). Ezután óvatosan bekeverjük az első masszába. A kész krémet egyenletesen felvisszük a testre, és visszatesszük a hűtőbe, amíg a ganache-t elkészítjük.
A tejszínt mérsékelt tűzön melegítjük a serpenyőben, és hagyjuk a csokoládét folyamatos keverés közben feloldódni benne. Ráöntjük a sajttortára és hagyjuk kihűlni a hűtőben, lehetőleg egész éjjel.