HIRDETŐ

Friss, egészséges Céklaleves

Friss kenyérrel tálald, és élvezd a friss, egészséges levesed! A céklaleves kiváló állagú és ízű, és garantáltan feldobja a hétvégi étkezéseket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy cékla Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 1 nagy sárgarépa Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 112 l zöldségleves Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 csipet cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss citromlé Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A céklát alaposan mosd meg, majd hámozd meg. Használj gumikesztyűt, ha nem szeretnéd, hogy a kezed elszíneződjön. Vágd kb. 1 cm vastagságú kockákra a céklát.

2. Lépés

Hámozd meg a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát is, majd vágd őket apróra.

3. Lépés

Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy fazékban, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Párold őket, amíg a hagyma üveges lesz, de figyelj, hogy ne égjenek oda. Elsődlegesen közepes lángon dolgozz, hogy ne süssük túl az alapanyagokat.

4. Lépés

Ezután add hozzá a céklát és a sárgarépát. Főzd őket 5-6 percig, majd add hozzá a zöldséglevest, a sót, a borsot, a köményt és a cukrot.

5. Lépés

Fedd le a fazekat, és főzd a levest kis lángon, amíg a cékla megpuhul, körülbelül 1 órán át. A céklának elegendő ideig kell főnie, mivel ez az, ami a legtöbb időt veszi igénybe.

6. Lépés

Mikor a cékla megpuhult, vedd le a tűzhelyről, majd pürésítsd le a levest egy botmixerrel. Ezt a lépést el is hagyhatod, ha szereted a darabosabban hagyott leveseket.

7. Lépés

Adj hozzá friss citromlevet és petrezselymet, majd ízlés szerint állítsd be a só és a bors mennyiségét. A citromlé kiemeli a cékla ízét, a petrezselyem pedig frissességet ad a levesnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új