HIRDETŐ
Forrás: facebook: Heszperidák Kertje
Frissítő és ízgazdag Citromos mignon
Frissítő és ízgazdag édesség, a citromos mignon a nyaranta vágyott frissítő finomságok közé tartozik. Az egyszerű tésztához adott citromos krém frissessége, a krémes töltelék és a csokoládé bevonat különlegesse teszi ezt a süteményt.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
A tésztához:
- 3 tojás
- 200 g finomliszt
- 100 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 75 g vaj
- 1 Csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 2 citrom leve és reszelt héja
- 300 ml tej
- 2 Csomag vanília ízű pudingpor
- 2 evőkanál cukor
A bevonathoz:
- 200 g étcsokoládé
- 3 evőkanál olaj
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a tésztához való hozzávalókat, és gyúrjuk össze tésztává.
2. Lépés
Nyújtsuk ki a tésztát, és vágjuk ki belőle a mignon formáját.
3. Lépés
Helyezzük a formákat a sütőbe, és 180 fokon süssük 15 percig.
4. Lépés
A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat, és főzzük addig, amíg besűrűsödik.
5. Lépés
Töltsék meg a kisült tésztákat a krémmel, és hagyják hűlni.
6. Lépés
A bevonathoz olvasszuk fel a csokoládét az olajjal, majd vonjuk be vele a mignont.
7. Lépés
Tedd a hűtőbe néhány órára, amíg a csokoládé megdermed.