HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Fülöp-szigeteki Ube Chiffon Macapuno kókuszos torta

Az Ube Macapuno Cake egy széles körben kedvelt desszert a Fülöp-szigeteken. A zsenge ube chiffon torta édes kókuszdió töltelékkel, az úgynevezett macapunóval párosul, hogy ínycsiklandó kombinációt alkossanak. Ez az autentikus torta receptje nemcsak zamatosan finom, hanem szemet gyönyörködtető lila színnel is büszkélkedhet, ami vidámságot varázsol az asztalra. Élvezze, hogy otthon is elkészítheti ezt a vibráló, filippínó finomságot!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Az Ube Chiffon-tortához:

  • 212 csészék Süteményliszt Hozzáadott
  • 3 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 csésze Ube (lila yamgyökér), megfőzve és finomra reszelve Hozzáadott
  • 34 csésze Tej Hozzáadott
  • 1 teáskanál Ube aroma Hozzáadott
  • 12 csésze Növényi olaj Hozzáadott
  • 7 Tojások, sárgája és fehérje különválasztva Hozzáadott
  • 1 csésze fehér cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Borkrém Hozzáadott

A Macapuno töltelékhez:

  • 1 palack Macapuno (cukrozott kókuszdió csíkok) Hozzáadott
  • 12 csésze Kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 12 csésze Víz Hozzáadott

A cukormázhoz:

  • 2 csészék Tejszínt Hozzáadott
  • 12 csésze Porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 165 °C-ra. Kenje ki és lisztezze ki a tepsit.

2. Lépés

Egy tálban keverjük össze a süteménylisztet, a sütőport és a sót.

3. Lépés

Egy külön tálban keverje simára a finomra reszelt ubit, a tejet és az ubiaromát.

4. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a tojássárgáját, a növényi olajat és a cukrot. Lassan adjuk hozzá a lisztkeveréket, felváltva a kockakeverékkel. Addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz.

5. Lépés

Egy másik tálban verje habosra a tojásfehérjét, és keverje bele a borkőtejszínt. Addig verjük, amíg lágy csúcsok nem képződnek. Fokozatosan keverjük bele az ubitésztába.

6. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formákba. Süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg egy fogpiszkáló tisztán ki nem jön. Hagyjuk kihűlni.

7. Lépés

A töltelékhez a kukoricakeményítőt feloldjuk a vízben. Egy serpenyőben keverjük össze a macapuno és a kukoricakeményítő keverékét. Kis lángon főzzük, amíg sűrű nem lesz. Tegyük félre hűlni.

8. Lépés

A cukormázhoz a tejszínt kemény habbá verjük. Fokozatosan keverjük bele a porcukrot.

9. Lépés

Miután a sütemények kihűltek, vágja őket vízszintesen két rétegre. A rétegek közé terítsük a macapuno tölteléket, és az egész tortát fedjük be mázzal.

10. Lépés

Tálalás előtt hűtsük le a tortát, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új