Forrás: Freepik
Fülöp-szigeteki Ube Chiffon Macapuno kókuszos torta
Az Ube Macapuno Cake egy széles körben kedvelt desszert a Fülöp-szigeteken. A zsenge ube chiffon torta édes kókuszdió töltelékkel, az úgynevezett macapunóval párosul, hogy ínycsiklandó kombinációt alkossanak. Ez az autentikus torta receptje nemcsak zamatosan finom, hanem szemet gyönyörködtető lila színnel is büszkélkedhet, ami vidámságot varázsol az asztalra. Élvezze, hogy otthon is elkészítheti ezt a vibráló, filippínó finomságot!
Hozzávalók
Az Ube Chiffon-tortához:
- 21⁄2 csészék Süteményliszt
- 3 kanalak sütőpor
- 1 teáskanál Só
- 1 csésze Ube (lila yamgyökér), megfőzve és finomra reszelve
- 3⁄4 csésze Tej
- 1 teáskanál Ube aroma
- 1⁄2 csésze Növényi olaj
- 7 Tojások, sárgája és fehérje különválasztva
- 1 csésze fehér cukor
- 1⁄2 teáskanál Borkrém
A Macapuno töltelékhez:
- 1 palack Macapuno (cukrozott kókuszdió csíkok)
- 1⁄2 csésze Kukoricakeményítő
- 1⁄2 csésze Víz
A cukormázhoz:
- 2 csészék Tejszínt
- 1⁄2 csésze Porcukor
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 165 °C-ra. Kenje ki és lisztezze ki a tepsit.
Egy tálban keverjük össze a süteménylisztet, a sütőport és a sót.
Egy külön tálban keverje simára a finomra reszelt ubit, a tejet és az ubiaromát.
Egy nagy tálban keverjük össze a tojássárgáját, a növényi olajat és a cukrot. Lassan adjuk hozzá a lisztkeveréket, felváltva a kockakeverékkel. Addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz.
Egy másik tálban verje habosra a tojásfehérjét, és keverje bele a borkőtejszínt. Addig verjük, amíg lágy csúcsok nem képződnek. Fokozatosan keverjük bele az ubitésztába.
Öntse a tésztát az előkészített formákba. Süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg egy fogpiszkáló tisztán ki nem jön. Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a kukoricakeményítőt feloldjuk a vízben. Egy serpenyőben keverjük össze a macapuno és a kukoricakeményítő keverékét. Kis lángon főzzük, amíg sűrű nem lesz. Tegyük félre hűlni.
A cukormázhoz a tejszínt kemény habbá verjük. Fokozatosan keverjük bele a porcukrot.
Miután a sütemények kihűltek, vágja őket vízszintesen két rétegre. A rétegek közé terítsük a macapuno tölteléket, és az egész tortát fedjük be mázzal.
Tálalás előtt hűtsük le a tortát, hogy az ízek összeérjenek.