Forrás: canva
Gnocchi tészta recept
Nem régóta készítek otthon gnocchit, de azóta sokszor kerül az asztalra, mert igazán egyszerű elkészíteni és az ízéért odavan a családom.
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 150 g önserkentő liszt
- 1 tojás
- só
Eljárás
Először is megpucoljuk a burgonyákat és felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük őket. Én mindig fedő alatt, közepes lángon főzöm, hogy ne száradjon ki, és könnyen szétessen villával.
Ha a burgonya megfőtt, lecsepegtetjük és jól összetörjük. Érdemes a krumplicifra szitán is átnyomni, hogy igazán finom állaga legyen.
Ha kihűlt, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és kevergetjük. Itt figyeljünk oda, hogy ne legyen túlságosan ragacsos a tészta - ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet, de inkább kis adagokban, hogy végül ne legyen kemény a gnocchi.
Ezután lisztezett felületen szépen átgyúrjuk és vékony gyurmából gombócokat formálunk belőle. Ha esztétikusabb akarjuk, villával kissé bemélyíthetjük a felületét.
Nagy lábasban könnyen, gyorsan felforraljuk a vizet és beleszórjuk a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, kész is.