HIRDETŐ

Forrás: canva

Gnocchi tészta recept

Nem régóta készítek otthon gnocchit, de azóta sokszor kerül az asztalra, mert igazán egyszerű elkészíteni és az ízéért odavan a családom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 150 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is megpucoljuk a burgonyákat és felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük őket. Én mindig fedő alatt, közepes lángon főzöm, hogy ne száradjon ki, és könnyen szétessen villával.

2. Lépés

Ha a burgonya megfőtt, lecsepegtetjük és jól összetörjük. Érdemes a krumplicifra szitán is átnyomni, hogy igazán finom állaga legyen.

3. Lépés

Ha kihűlt, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és kevergetjük. Itt figyeljünk oda, hogy ne legyen túlságosan ragacsos a tészta - ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet, de inkább kis adagokban, hogy végül ne legyen kemény a gnocchi.

4. Lépés

Ezután lisztezett felületen szépen átgyúrjuk és vékony gyurmából gombócokat formálunk belőle. Ha esztétikusabb akarjuk, villával kissé bemélyíthetjük a felületét.

5. Lépés

Nagy lábasban könnyen, gyorsan felforraljuk a vizet és beleszórjuk a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, kész is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új