HIRDETŐ
Gofri olajjal
Ez a recept egyszerű, mégis igazán ízletes gofri, friss gyümölcsökkel, juharsziruppal vagy más kedvenc feltéteidig. Az byalajjal párolt gofri rugalmasabb és selymesebb lesz, mint a hagyományos változat, és mindenféle ízesítéssel használható.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
- 250 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál cukor
- 2 nagy tojás
- 350 ml tej
- 150 g olvasztott vaj
- Olaj a gofrisütő kenésére
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy nagy tálban.
2. Lépés
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet és az olvadt vajat.
3. Lépés
Öntsük a folyékony hozzávalókat a szárazakhoz, és keverjük, amíg csomómentes nem lesz. Ne keverjük túl sokat, mert akkor a gofri kemény lesz.
4. Lépés
Adjunk olajat a gofrisütőbe és melegítsük fel. Mikor elérte a megfelelő hőfokot, adagoljuk rá a tésztát, és süssük aranybarnára.
5. Lépés
Tálaljuk azonnal, a kedvenc feltéteinkkel.