HIRDETŐ

Gofri olajjal

Ez a recept egyszerű, mégis igazán ízletes gofri, friss gyümölcsökkel, juharsziruppal vagy más kedvenc feltéteidig. Az byalajjal párolt gofri rugalmasabb és selymesebb lesz, mint a hagyományos változat, és mindenféle ízesítéssel használható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 nagy tojás Hozzáadott
  • 350 ml tej Hozzáadott
  • 150 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • Olaj a gofrisütő kenésére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy nagy tálban.

2. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet és az olvadt vajat.

3. Lépés

Öntsük a folyékony hozzávalókat a szárazakhoz, és keverjük, amíg csomómentes nem lesz. Ne keverjük túl sokat, mert akkor a gofri kemény lesz.

4. Lépés

Adjunk olajat a gofrisütőbe és melegítsük fel. Mikor elérte a megfelelő hőfokot, adagoljuk rá a tésztát, és süssük aranybarnára.

5. Lépés

Tálaljuk azonnal, a kedvenc feltéteinkkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új