HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Gyors házi friss mangó lekvár

Ez a frissítő lekvár tökéletes pirítósra vagy kekszre kenve, joghurtba keverve vagy sajttal tálalva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 csészék érett mangó (hámozva és apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 csészék fehér cukor Hozzáadott
  • Egy nagy citrom leve Hozzáadott
  • 1 evőkanál Pektin (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Kezdjük a legérettebb mangók kiválasztásával. A főzésben eltöltött éveimből származó tippem szerint a csúcsérett gyümölcsök adják a legjobb ízt és állagot a lekvárokhoz. Hámozza meg és vágja finomra a mangót, a magokat hagyja ki.

2. Lépés

Tegye a feldarabolt mangót egy nagy, mély edénybe, és öntse bele a cukrot. Az edény mérete itt lényeges; a nagyobb felület lehetővé teszi, hogy a folyadék gyorsabban elpárologjon, ami segít a lekvár gyorsabb megkötésében és a gyümölcs friss ízének megőrzésében.

3. Lépés

Keverjük össze a mangót és a cukrot, és hagyjuk állni körülbelül 10 percig. Ez idő alatt a cukor levet szív a mangóból, ami segít abban, hogy a lekvár intenzív mangóízt kapjon.

4. Lépés

Kapcsolja a hőfokot közepesre, és addig keverje a mangó-cukor keveréket, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

5. Lépés

Adja hozzá a citromlevet, és növelje a hőfokot, hogy a keverék felforrjon. A citromlé, amellett, hogy kellemes ízt ad, természetes pektinforrás, ami segít a lekvár megdermedésében.

6. Lépés

Ha simább állagú lekvárt szeretne, nyugodtan használjon merülőmixert. A mangópépet pépesítővel is pépesítheti. Én jobban szeretem, ha van a lekvárban némi darabos rész, mert ez adja meg az igazi házi készítésű érzést.

7. Lépés

Választható lépés: ha a lekvár körülbelül 30 percnyi forralás után sem áll meg, akkor keverje bele a pektint. Ez segíthet besűríteni a lekvárt. Ne feledje, hogy ebben a szakaszban folyamatosan kevergesse, hogy a lekvár ne égjen le az alján.

8. Lépés

Ha meg akarja vizsgálni, hogy a lekvár megdermedt-e, tegyen egy keveset egy hideg tányérra, és tegye a hűtőbe. Ha 5 perc múlva megdermedt és nem folyik, akkor a lekvár készen van. Ha nem, akkor főzzük tovább még 5-10 percig, és teszteljük újra.

9. Lépés

Ha elkészült, még forrón töltse át a lekvárt sterilizált üvegekbe, a tetején hagyva körülbelül 1/4 hüvelyknyi helyet. Zárja le szorosan az üvegeket, és hagyja őket szobahőmérsékleten kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új