HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Schoepfergeist

Gyors kekszsütés a sietősöknek 30 perc alatt

Mindig is nagyra értékeltem ezt az egyszerű receptet a nagy sietség idején. Csak néhány olyan hozzávalót igényel, ami szinte mindenkinek van otthon, és mindössze 30 perc alatt finom házi kekszet fogyaszthatunk. Ropogós állagukkal és édes ízükkel mindig nagy sikert arattak a rögtönzött látogatások alkalmával és a barátokkal és a családdal való megosztáskor.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 125 g cukor Hozzáadott
  • 1 közepes tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A gyors keksz sütéséhez először melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fontos, hogy ne hagyjuk ki a sütőt, mert az egyenletes hő biztosítja, hogy a kekszek tökéletesen megsüljenek.

2. Lépés

A vajat, a cukrot, a tojást és a vaníliás cukrot keverjük krémesre egy tálban. Úgy tapasztaltam, hogy a puha vaj jobb eredményt ad, ezért fél órával a kezdés előtt vegyük ki a hűtőből.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Ez biztosítja a sütőpor egyenletesebb eloszlását a tésztában, ami fontos a kekszek keléséhez.

4. Lépés

Adja a liszt és a sütőpor keverékét a vaj-cukor keverékhez, és gyúrja sima tésztává. Ne gyúrjuk túl sokat, különben a kekszek kemények lesznek.

5. Lépés

Egy kanál segítségével tegyünk kis halmokat a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire, és nyomjuk laposra. Ügyeljünk arra, hogy a kekszek között elegendő hely maradjon, mivel sütés közben megemelkednek.

6. Lépés

Süssük a kekszeket 10-15 percig, amíg aranybarnára sülnek. Jó tanács, ha kicsit korábban kivesszük őket, amikor még kissé puhák, mert ahogy hűlnek, még keményebbek lesznek.

7. Lépés

Tálalás előtt hagyja a kekszeket kihűlni a tepsiben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új