Forrás: Pixabay : Schoepfergeist
Gyors kekszsütés a sietősöknek 30 perc alatt
Mindig is nagyra értékeltem ezt az egyszerű receptet a nagy sietség idején. Csak néhány olyan hozzávalót igényel, ami szinte mindenkinek van otthon, és mindössze 30 perc alatt finom házi kekszet fogyaszthatunk. Ropogós állagukkal és édes ízükkel mindig nagy sikert arattak a rögtönzött látogatások alkalmával és a barátokkal és a családdal való megosztáskor.
Hozzávalók
- 125 g vaj
- 125 g cukor
- 1 közepes tojás
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 250 g liszt
- 1 Teáskanál szódabikarbóna
Eljárás
A gyors keksz sütéséhez először melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fontos, hogy ne hagyjuk ki a sütőt, mert az egyenletes hő biztosítja, hogy a kekszek tökéletesen megsüljenek.
A vajat, a cukrot, a tojást és a vaníliás cukrot keverjük krémesre egy tálban. Úgy tapasztaltam, hogy a puha vaj jobb eredményt ad, ezért fél órával a kezdés előtt vegyük ki a hűtőből.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Ez biztosítja a sütőpor egyenletesebb eloszlását a tésztában, ami fontos a kekszek keléséhez.
Adja a liszt és a sütőpor keverékét a vaj-cukor keverékhez, és gyúrja sima tésztává. Ne gyúrjuk túl sokat, különben a kekszek kemények lesznek.
Egy kanál segítségével tegyünk kis halmokat a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire, és nyomjuk laposra. Ügyeljünk arra, hogy a kekszek között elegendő hely maradjon, mivel sütés közben megemelkednek.
Süssük a kekszeket 10-15 percig, amíg aranybarnára sülnek. Jó tanács, ha kicsit korábban kivesszük őket, amikor még kissé puhák, mert ahogy hűlnek, még keményebbek lesznek.
Tálalás előtt hagyja a kekszeket kihűlni a tepsiben.