HIRDETŐ
Hagyományos tojásleves
Mindenki ismeri azt hiszem a hagyományos tojáslevest.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 tojás
- 1 l húsleves alaplé
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kisk szerecsendió
- 1 kiskanál Kurkuma
- só és bors ízlés szerint
- friss petrezselyem a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
26 perc.
1. Lépés
A vöröshgymát és fokhagymát apróra vágjuk.
2. Lépés
Serpenyőben az olajat felmeítjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és fokhagymát, és pirítjuk 2 percig.
3. Lépés
Hozzáadjuk a lisztet, és állandó kevergetés mellett pirítjuk kb. 1 percig, majd levesszük a tűzről.
4. Lépés
A húsleves alaplét egy nagy lábasban felforraljuk.
5. Lépés
A tojásat felverjük egy külön tálban.
6. Lépés
A lisztes alapot a forró levesbe keverjük, majd hozzáadjuk a szerecsendiót és kurkumát, és felforraljuk.
7. Lépés
Lassan adagoljuk a felvert tojást a leveshez, állandó kevergetés közben.
8. Lépés
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
9. Lépés
A levest melegen tálaljuk, és friss petrezselyemmel díszítjük.