HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Házi somlói galuska

A házi somlói galuska egy népszerű magyar édesség, amelyet tradicionális módon háromféle tésztából, mazsolával, dióval, rummal, csokoládé öntettel és tejszínhabbal készítenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Galuska

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g mazsola Hozzáadott
  • 200 g dió Hozzáadott
  • 100 ml rum Hozzáadott

Öntet

  • 200 g csokoládé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítse elő a galuskát: Keverje össze a lisztet, a tojásokat, a sütőport, a sót és a tejet egy nagy tálban, amíg sima tésztát nem kap. Hagyja pihenni 10 percig.

2. Lépés

Készítse elő a tölteléket: Áztassa a mazsolát a rummal legalább 30 percig. Közben darálja le a diót.

3. Lépés

Készítsen galuskákat a tésztából egy spaetzle készítő segítségével, vagy aprítsa kis darabokra késsel. Főzze őket lobogó, sózott vízben, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrje le őket, és tartsa félre.

4. Lépés

Készítse el az öntetet: Olvassza meg a csokoládét a tejszínben, keverje simára.

5. Lépés

Rétegezze a galuskát, a mazsolát, a diót és a csokoládé öntetet egy tálba. Ismételje meg a rétegzést, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.

6. Lépés

Tálalja tejszínhabbal a tetején. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új