:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wJVBwADlFejI633FPloY/b2d39f4325584eee07012e8b7b0f5c.jpeg)
Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Házi somlói galuska
A házi somlói galuska egy népszerű magyar édesség, amelyet tradicionális módon háromféle tésztából, mazsolával, dióval, rummal, csokoládé öntettel és tejszínhabbal készítenek.
Hozzávalók
Galuska
- 500 g liszt
- 5 ks tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 300 ml tej
Töltelék
- 200 g mazsola
- 200 g dió
- 100 ml rum
Öntet
- 200 g csokoládé
- 200 ml Tejszín
Eljárás
Készítse elő a galuskát: Keverje össze a lisztet, a tojásokat, a sütőport, a sót és a tejet egy nagy tálban, amíg sima tésztát nem kap. Hagyja pihenni 10 percig.
Készítse elő a tölteléket: Áztassa a mazsolát a rummal legalább 30 percig. Közben darálja le a diót.
Készítsen galuskákat a tésztából egy spaetzle készítő segítségével, vagy aprítsa kis darabokra késsel. Főzze őket lobogó, sózott vízben, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrje le őket, és tartsa félre.
Készítse el az öntetet: Olvassza meg a csokoládét a tejszínben, keverje simára.
Rétegezze a galuskát, a mazsolát, a diót és a csokoládé öntetet egy tálba. Ismételje meg a rétegzést, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.
Tálalja tejszínhabbal a tetején. Jó étvágyat!