HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Házi somlói galuska

A házi somlói galuska egy népszerű magyar édesség, amelyet tradicionális módon háromféle tésztából, mazsolával, dióval, rummal, csokoládé öntettel és tejszínhabbal készítenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Galuska

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g mazsola Hozzáadott
  • 200 g dió Hozzáadott
  • 100 ml rum Hozzáadott

Öntet

  • 200 g csokoládé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítse elő a galuskát: Keverje össze a lisztet, a tojásokat, a sütőport, a sót és a tejet egy nagy tálban, amíg sima tésztát nem kap. Hagyja pihenni 10 percig.

2. Lépés

Készítse elő a tölteléket: Áztassa a mazsolát a rummal legalább 30 percig. Közben darálja le a diót.

3. Lépés

Készítsen galuskákat a tésztából egy spaetzle készítő segítségével, vagy aprítsa kis darabokra késsel. Főzze őket lobogó, sózott vízben, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrje le őket, és tartsa félre.

4. Lépés

Készítse el az öntetet: Olvassza meg a csokoládét a tejszínben, keverje simára.

5. Lépés

Rétegezze a galuskát, a mazsolát, a diót és a csokoládé öntetet egy tálba. Ismételje meg a rétegzést, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.

6. Lépés

Tálalja tejszínhabbal a tetején. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek