Lágy Barackos piskóta
A barackos piskóta egy gyümölcsös, könnyű, de mégis szaftos sütemény, amely friss barackokból készül. A krémes töltelék és a lágy piskóta tökéletesen illik a friss barackok édes-savanyú ízéhez.
Hozzávalók
- 3 nagy Barack
- 200 g cukor
- 200 g liszt
- 4 tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 125 ml tej
- 100 g vaj
Eljárás
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
Mossuk meg a barackokat, magozzuk ki őket és vágjuk apró darabokra.
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval.
A tojássárgáját keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a vajat, a tejet, a lisztet és a sütőport. Keverjük össze alaposan.
Óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjét.
Az összekevert tésztát öntsük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe.
Szórjuk rá a barack darabokat, majd szórjuk meg a tetejét vaníliás cukorral.
Az előmelegített sütőben süssük 40-45 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Hagyjuk a sütőben hűlni 10 percet, majd vegyük ki és vágjuk szeletekre.