HIRDETŐ

Lágy Barackos piskóta

A barackos piskóta egy gyümölcsös, könnyű, de mégis szaftos sütemény, amely friss barackokból készül. A krémes töltelék és a lágy piskóta tökéletesen illik a friss barackok édes-savanyú ízéhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 nagy Barack Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 125 ml tej Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

2. Lépés

Mossuk meg a barackokat, magozzuk ki őket és vágjuk apró darabokra.

3. Lépés

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval.

4. Lépés

A tojássárgáját keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a vajat, a tejet, a lisztet és a sütőport. Keverjük össze alaposan.

5. Lépés

Óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjét.

6. Lépés

Az összekevert tésztát öntsük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe.

7. Lépés

Szórjuk rá a barack darabokat, majd szórjuk meg a tetejét vaníliás cukorral.

8. Lépés

Az előmelegített sütőben süssük 40-45 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

9. Lépés

Hagyjuk a sütőben hűlni 10 percet, majd vegyük ki és vágjuk szeletekre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új