HIRDETŐ

Lágy Barackos piskóta

A barackos piskóta egy gyümölcsös, könnyű, de mégis szaftos sütemény, amely friss barackokból készül. A krémes töltelék és a lágy piskóta tökéletesen illik a friss barackok édes-savanyú ízéhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 nagy Barack Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 125 ml tej Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

2. Lépés

Mossuk meg a barackokat, magozzuk ki őket és vágjuk apró darabokra.

3. Lépés

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval.

4. Lépés

A tojássárgáját keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a vajat, a tejet, a lisztet és a sütőport. Keverjük össze alaposan.

5. Lépés

Óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjét.

6. Lépés

Az összekevert tésztát öntsük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe.

7. Lépés

Szórjuk rá a barack darabokat, majd szórjuk meg a tetejét vaníliás cukorral.

8. Lépés

Az előmelegített sütőben süssük 40-45 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

9. Lépés

Hagyjuk a sütőben hűlni 10 percet, majd vegyük ki és vágjuk szeletekre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek