HIRDETŐ

Forrás: freepik

Linzer recept

Sokszor elkészítettem már az ünnepek alkalmával, és sosem csalódtam benne. Viszonylag egyszerű az elkészítése, de néhány trükköt mindenképpen érdemes ismerni.

HIRDETŐ
Így süss tökéletes karácsonyi linzer

A recept ebben a cikkben található

Így süss tökéletes karácsonyi linzer

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 400 g finomliszt Hozzáadott
  • 200 g őrölt mandula (vagy dió) Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • Lekvár (szilva, málna stb.) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd egy darabig pihentetjük a hűtőben fóliába csomagolva (kb. 30-60 perc). Ez nagyon fontos, mivel a kezünk melegétől a tészta túl meleg lesz, és nehéz vele dolgozni. Bár néha türelmetlen vagyok és azonnal szeretnék nekikezdeni a formázásnak, tapasztalatból mondom, hogy mindenképpen érdemes rászánni ezt az időt.

2. Lépés

A hűtőből kivéve nyújtjuk a tésztát, kiszúrjuk a formákat. Én különböző formájú kiszúrókkal dolgozom, így lesz igazán személyes és karácsonyi hangulatú a sütemény.

3. Lépés

A kiszúrt linzereket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 15 percig sütjük őket. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a sütemény nagyon hamar megsülhet, és régi tapasztalat, hogy a linzer nagyon könnyen megég, ezért érdemes óvatosan bánni vele.

4. Lépés

A már kihűlt formákba lekvárt teszünk, és megszórjuk porcukorral a tetejét. Én szoktam variálni a lekvár fajtáit, a szilva mellett szamóca- és málnalekvárt is szoktam használni.

5. Lépés

A süteményeket végül díszes karácsonyi dobozokba szoktam tenni, így adom át a családnak és a barátoknak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új