HIRDETŐ

Forrás: canva

Lucskos káposzta

A Lucskos káposzta egy hagyományos magyar étel, amelyet savanyú káposzta, fűszerek és füstölt húsok keverékéből készítenek, és általában köretként tálalnak. Gazdag és melegítő, ideális téli étel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 30 g zsír Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 30 g liszt Hozzáadott
  • 1 kg füstölt hús (kolbász, szalonna oldalas választható) Hozzáadott
  • Ízlés szerint só, bors Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Egy nagy, mély serpenyőben vagy fazékban hevítsünk fel zsírt, és dinszteljünk meg benne apróra vágott vöröshagymát.

3. Lépés

Adjunk hozzá összezúzott fokhagymát, babérlevelet és pirospaprikát, keverjük össze és pároljuk együtt néhány percig.

4. Lépés

Öntsünk hozzá egy csésze vizet és a füstölt húst. Fedjük le, és főzzük körülbelül 30 percig.

5. Lépés

Eközben mossuk le a savanyú káposztát, és vágjuk kisebb darabokra.

6. Lépés

Hozzáadunk a húshoz, fedő alatt további 30-40 percig főzzük.

7. Lépés

Pici zsíron pirítsuk meg a lisztet, adjuk hozzá a tejfölt, keverjük simára és borsozzuk meg.

8. Lépés

Öntsük a tejfölös szószt a káposztához és húshoz, keverjük jól össze, és még 15 percig főzzük.

9. Lépés

Tálaljuk forrón, friss kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új