HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: 12019

Maglyarakás

Nagyszerű élmény számomra a maglyarakás elkészítése. Mivel gyermekkoromban ízlelhettem meg először ezt a finom magyar ételt, hozzám kötődnek a legszebb családi emlékek. Sokat kísérleteztem a recepttel, hogy megtaláljam a tökéletes íz- és állag-egyensúlyt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús (marha vagy sertés) Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 800 g burgonya Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először a hagymákat apróra vágom, és az olajon üvegesre párolom. Érdemes a fokhagymát csak a végén hozzáadni, hogy ne égjen oda.

2. Lépés

Hozzáadom a darált húst, és közepes lángon pirítom, míg a hús színe megváltozik. Ekkor adom hozzá a sót, a borsot és a pirospaprikát.

3. Lépés

A burgonyát meghámozom és vékonyan felszeletelem. Fontos, hogy a szeletek egyenlő vastagságúak legyenek, hogy egyenletesen puhuljanak.

4. Lépés

Egy tűzálló tálat vékonyan kikenek olajjal, majd elrendezem benne a burgonyaszeletek egy részét. Erre jön egy réteg hús, majd újra burgonya. Így rétegezem, míg az összes hozzávaló el nem fogy.

5. Lépés

A tojásokat felverem a tejjel, és ezt ráöntöm a tálba.

6. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütöm mintegy 25 percig. Kóstolásra ajánlom egy kis tejföl kíséretében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek