HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: 12019

Maglyarakás

Nagyszerű élmény számomra a maglyarakás elkészítése. Mivel gyermekkoromban ízlelhettem meg először ezt a finom magyar ételt, hozzám kötődnek a legszebb családi emlékek. Sokat kísérleteztem a recepttel, hogy megtaláljam a tökéletes íz- és állag-egyensúlyt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús (marha vagy sertés) Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 800 g burgonya Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először a hagymákat apróra vágom, és az olajon üvegesre párolom. Érdemes a fokhagymát csak a végén hozzáadni, hogy ne égjen oda.

2. Lépés

Hozzáadom a darált húst, és közepes lángon pirítom, míg a hús színe megváltozik. Ekkor adom hozzá a sót, a borsot és a pirospaprikát.

3. Lépés

A burgonyát meghámozom és vékonyan felszeletelem. Fontos, hogy a szeletek egyenlő vastagságúak legyenek, hogy egyenletesen puhuljanak.

4. Lépés

Egy tűzálló tálat vékonyan kikenek olajjal, majd elrendezem benne a burgonyaszeletek egy részét. Erre jön egy réteg hús, majd újra burgonya. Így rétegezem, míg az összes hozzávaló el nem fogy.

5. Lépés

A tojásokat felverem a tejjel, és ezt ráöntöm a tálba.

6. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütöm mintegy 25 percig. Kóstolásra ajánlom egy kis tejföl kíséretében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új