HIRDETŐ
Forrás: freepik
Natur lecsó telire
A lecsó remekül tartósítja a nyári ízeket, és továbbfejlesztve, a hagyományos lecsóhoz képest tovább tartósul a zöldségek lágy, vitaminban gazdag, udvari ízével.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 2 kg sárga és zöld paprika
- 1 kg paradicsom
- 1⁄2 kg hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 11⁄2 dl napraforgó olaj
- 2 csapott evőkanál só
- 1 mokka kanál őrölt bors
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Alaposan mossuk meg a zöldségeket.
2. Lépés
Vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát apróra, majd pirítsuk meg őket egy nagy lábasban az olajban.
3. Lépés
Adagoljuk hozzá a felvágott paradicsomot és a paprikákat, majd alaposan keverjük el a hagymás alapon.
4. Lépés
Adjuk hozzá a sót és a borsot, majd fedjük le a lábast és főzzük a lecsót óránként megkeverve, kb. 2 órán át.
5. Lépés
Amikor a zöldségek teljesen összeértek, és a paprika is besűrűsödött, vegyük le a lecsót a tűzről.
6. Lépés
A forró lecsót tegyük steril üvegbe, majd zárjuk le és hagyjuk kihűlni. Így a lecsónk egész télre eláll.