HIRDETŐ

Forrás: freepik

Natur lecsó telire

A lecsó remekül tartósítja a nyári ízeket, és továbbfejlesztve, a hagyományos lecsóhoz képest tovább tartósul a zöldségek lágy, vitaminban gazdag, udvari ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg sárga és zöld paprika Hozzáadott
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 12 kg hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 112 dl napraforgó olaj Hozzáadott
  • 2 csapott evőkanál só Hozzáadott
  • 1 mokka kanál őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Alaposan mossuk meg a zöldségeket.

2. Lépés

Vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát apróra, majd pirítsuk meg őket egy nagy lábasban az olajban.

3. Lépés

Adagoljuk hozzá a felvágott paradicsomot és a paprikákat, majd alaposan keverjük el a hagymás alapon.

4. Lépés

Adjuk hozzá a sót és a borsot, majd fedjük le a lábast és főzzük a lecsót óránként megkeverve, kb. 2 órán át.

5. Lépés

Amikor a zöldségek teljesen összeértek, és a paprika is besűrűsödött, vegyük le a lecsót a tűzről.

6. Lépés

A forró lecsót tegyük steril üvegbe, majd zárjuk le és hagyjuk kihűlni. Így a lecsónk egész télre eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek