HIRDETŐ

Forrás: freepik

Natur lecsó telire

A lecsó remekül tartósítja a nyári ízeket, és továbbfejlesztve, a hagyományos lecsóhoz képest tovább tartósul a zöldségek lágy, vitaminban gazdag, udvari ízével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg sárga és zöld paprika Hozzáadott
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 12 kg hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 112 dl napraforgó olaj Hozzáadott
  • 2 csapott evőkanál só Hozzáadott
  • 1 mokka kanál őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Alaposan mossuk meg a zöldségeket.

2. Lépés

Vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát apróra, majd pirítsuk meg őket egy nagy lábasban az olajban.

3. Lépés

Adagoljuk hozzá a felvágott paradicsomot és a paprikákat, majd alaposan keverjük el a hagymás alapon.

4. Lépés

Adjuk hozzá a sót és a borsot, majd fedjük le a lábast és főzzük a lecsót óránként megkeverve, kb. 2 órán át.

5. Lépés

Amikor a zöldségek teljesen összeértek, és a paprika is besűrűsödött, vegyük le a lecsót a tűzről.

6. Lépés

A forró lecsót tegyük steril üvegbe, majd zárjuk le és hagyjuk kihűlni. Így a lecsónk egész télre eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új