Forrás: Pixabay : Faglork
Párolt libacomb a sütőből
Imádom ezt a sütőben sült libacomb receptet, különösen a hideg évszakban. Ebben az esetben a libacombot lassan és kíméletesen sütjük a sütőben, így különösen puha és szaftos lesz. Igazi ínyencség az ízlelőbimbóknak, és mindig a menüsorom egyik csúcspontja.
Hozzávalók
- 4 Lúdlábak
- 1 hagyma
- 2 dögevő
- 2 Sztalk zeller
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 Csokor Kakukkfű
- só
- bors
- 100 ml Vörösbor (nem kötelező)
- 500 ml csirkeleves
- 2 evőkanál növényi olaj
Eljárás
A libacomb elkészítéséhez először melegítse elő a sütőt 160 fokra. Közben sózzuk és borsozzuk a libacombokat. Én azt javaslom, hogy a még intenzívebb íz érdekében használjon tengeri sót és frissen őrölt borsot.
Egy nehéz, tűzálló serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük a libacombokat mindenütt, amíg szép aranybarna színt kapnak. Ez a lépés fontos a finom kéreg kialakulásához, amely jelentős része az íznek.
Vegye ki a libacombot a serpenyőből, és párolja meg a zöldségeket, a fokhagymát és a kakukkfüvet. Ez később nagyon jó alapot ad a mártáshoz.
Esetleg adjuk hozzá a vörösbort, és enyhén csökkentsük.
Tegye vissza a libacombot a serpenyőbe, és oltsa le a csirkealaplével.
Fedjük le a tepsit egy fedővel vagy alufóliával, és tegyük az előmelegített sütőbe körülbelül 2,5 órára. Ez idő alatt 30 percenként forgassa meg a libacombokat.
A sütési idő leteltével vegye le a fóliát, és süsse a libacombokat további 30 percig, amíg ropogósra és aranybarnára sülnek.
A libacombok tálalásra készen állnak. Tökéletesen illik hozzá a burgonyagombóc és a vöröskáposzta. A tökéletes karácsonyi lakoma!