HIRDETŐ
Rebarbarakrémleves
Könnyen és hamar elkészíthető krémes leves.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 7 szár rebarbara
- 1 ks Fahéj
- 6 ks szegfűszeg
- 1⁄2 ks citrom héja
- 6 ek cukor
- 1 tk pudingkeverék
- 85 g tejföl
- 11⁄2 l víz
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A rebarbarát megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és feltesszük főni annyi vízzel, ami bőven ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom héját lehámozva, valamint a fűszereket, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
2. Lépés
Mikor megfőtt, eltávolítjuk a fűszereket és a citromhéjat, majd botmixerrel leturmixoljuk. A pudingport összekeverjük a tejföllel, hozzákanalazunk néhány kanálnyit a meleg levesből, simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez.
3. Lépés
Pár percig forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Lehűtve tálaljuk.