HIRDETŐ

Rebarbarakrémleves

Könnyen és hamar elkészíthető krémes leves.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 7 szár rebarbara Hozzáadott
  • 1 ks Fahéj Hozzáadott
  • 6 ks szegfűszeg Hozzáadott
  • 12 ks citrom héja Hozzáadott
  • 6 ek cukor Hozzáadott
  • 1 tk pudingkeverék Hozzáadott
  • 85 g tejföl Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A rebarbarát megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és feltesszük főni annyi vízzel, ami bőven ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom héját lehámozva, valamint a fűszereket, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

2. Lépés

Mikor megfőtt, eltávolítjuk a fűszereket és a citromhéjat, majd botmixerrel leturmixoljuk. A pudingport összekeverjük a tejföllel, hozzákanalazunk néhány kanálnyit a meleg levesből, simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez.

3. Lépés

Pár percig forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Lehűtve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új