HIRDETŐ
Savanyú bableves
Nagyanyáink levese.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 342 g fehér bab
- 1750 ml víz
- 615 g Burgonya
- 200 g Aszalt szilva
- 150 g szilvalekvár
- 220 ml főzőtejszín
- 200 g Tejföl
- 30 g sima liszt speciális
- 7 g fokhagyma
- 30 ml citromlé
- babérlevél
- új fűszerek
- Só
- őrölt fekete bors
- vegeta
- Fás kömény
HIRDETŐ
Eljárás
70 perc.
1. Lépés
Főzzük a babot a vízben, amelyhez új fűszert és babérlevelet adtunk hozzá. Amikor megfő, adjunk hozzá sót, tört köményt és őrölt fekete borsot.
2. Lépés
Főzzük, amíg a bab meg nem puhul, ha van, adjunk hozzá kockára vágott krumplit, de nem mindet. Egy részét külön főzzük, ahol a főzés után összeturmixoljuk és hozzáadjuk a leveshez, ez szolgál a leves sűrítésére, nem kell annyi lisztet hozzáadni. Szintén adjunk hozzá lekvárt
3. Lépés
Egy kis vízben összekeverünk a lisztet és hozzáadjuk a leveshez. Adjunk hozzá szilvát is és főzzük együtt. A végén adjuk hozzá a citromlevet. Pár percig főzzük, majd kapcsoljuk le a tüzet. Kész.