HIRDETŐ

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 342 g fehér bab Hozzáadott
  • 1750 ml víz Hozzáadott
  • 615 g Burgonya Hozzáadott
  • 200 g Aszalt szilva Hozzáadott
  • 150 g szilvalekvár Hozzáadott
  • 220 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 200 g Tejföl Hozzáadott
  • 30 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 7 g fokhagyma Hozzáadott
  • 30 ml citromlé Hozzáadott
  • babérlevél Hozzáadott
  • új fűszerek Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
  • vegeta Hozzáadott
  • Fás kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Főzzük a babot a vízben, amelyhez új fűszert és babérlevelet adtunk hozzá. Amikor megfő, adjunk hozzá sót, tört köményt és őrölt fekete borsot.

2. Lépés

Főzzük, amíg a bab meg nem puhul, ha van, adjunk hozzá kockára vágott krumplit, de nem mindet. Egy részét külön főzzük, ahol a főzés után összeturmixoljuk és hozzáadjuk a leveshez, ez szolgál a leves sűrítésére, nem kell annyi lisztet hozzáadni. Szintén adjunk hozzá lekvárt

3. Lépés

Egy kis vízben összekeverünk a lisztet és hozzáadjuk a leveshez. Adjunk hozzá szilvát is és főzzük együtt. A végén adjuk hozzá a citromlevet. Pár percig főzzük, majd kapcsoljuk le a tüzet. Kész.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új