HIRDETŐ

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 342 g fehér bab Hozzáadott
  • 1750 ml víz Hozzáadott
  • 615 g Burgonya Hozzáadott
  • 200 g Aszalt szilva Hozzáadott
  • 150 g szilvalekvár Hozzáadott
  • 220 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 200 g Tejföl Hozzáadott
  • 30 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 7 g fokhagyma Hozzáadott
  • 30 ml citromlé Hozzáadott
  • babérlevél Hozzáadott
  • új fűszerek Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
  • vegeta Hozzáadott
  • Fás kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Főzzük a babot a vízben, amelyhez új fűszert és babérlevelet adtunk hozzá. Amikor megfő, adjunk hozzá sót, tört köményt és őrölt fekete borsot.

2. Lépés

Főzzük, amíg a bab meg nem puhul, ha van, adjunk hozzá kockára vágott krumplit, de nem mindet. Egy részét külön főzzük, ahol a főzés után összeturmixoljuk és hozzáadjuk a leveshez, ez szolgál a leves sűrítésére, nem kell annyi lisztet hozzáadni. Szintén adjunk hozzá lekvárt

3. Lépés

Egy kis vízben összekeverünk a lisztet és hozzáadjuk a leveshez. Adjunk hozzá szilvát is és főzzük együtt. A végén adjuk hozzá a citromlevet. Pár percig főzzük, majd kapcsoljuk le a tüzet. Kész.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek