Sertéshús lében gombával
A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.
Hozzávalók
- 500 g Sertéshús sovány currys currys sertéscomb szűzpecsenye
- 250 g Friss gomba
- 1 The Onion
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt édes paprika
- 250 ml húsleves
- 2 Tablespoon Butters
- só
- frissen őrölt fekete bors
- Friss fűszernövények a körethez
Eljárás
Öblítse le a sertéshúst folyó víz alatt, és törölje szárazra konyhai papírral. Vágja a húst kisebb darabokra. Így gyorsabban elkészül az étel.
Hámozza meg a hagymát és a fokhagymát, és vágja finomra. Mossuk meg a gombát, és vágjuk félbe.
Olvassza fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon, és adja hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hagyjuk őket kb. 2 percig párolódni, amíg enyhén aranyszínűvé válnak.
Tegye a húst a serpenyőbe, és mindkét oldalát pirítsa aranybarnára. Adja hozzá a felszeletelt gombát a serpenyőbe, és folytassa a párolást, amíg a gomba megbarnul és levet ereszt.
Adjuk hozzá az őrölt édes paprikát, sót, borsot. Öntsük fel a húslevessel, és főzzük puhára. Végül díszítse az ételt friss fűszernövényekkel.