:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/1O_wyOvfgE801576RIKm/5acb34c3eb0ec00bfe7096fe0a8984.jpeg)
Forrás: wmaster890 from Getty Images
Spárgaleves tejszínnel
Ízletes spárgaleves tejszínnel, amelyet egy óra alatt megfőzhet.
Hozzávalók
- 500 g Spárga
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 50 g Vaj
- 1 l Zöldségleves
- Só, frissen őrölt fekete bors
- 250 ml Főzőtejszín
- szerecsendió
Eljárás
Tisztítsa meg a spárgát, és vágja kisebb darabokra. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Ne feledje, hogy a hagyma felszeletelésekor igyekezzen nem a hagyma gyökér részét elvágni, hogy ne törjön darabokra.
Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, adja hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsa aranyszínűre.
Adjuk hozzá a spárgát, és pároljuk egy darabig. Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy a spárga párolása még jobb ízűvé teszi ezt a levest.
Öntsük rá a húslevest, sózzuk, borsozzuk, és főzzük körülbelül 20 percig.
Turmixoljuk le a levest, adjuk hozzá a tejszínt, ízlés szerint adjunk hozzá szerecsendiót, és hagyjuk egy darabig főni.
Tálalás előtt díszítse a levest egy darab főtt spárgával.