Forrás: unsplash
Spongyabob torta
Egy igazi Spongyabob rajongónak öröm lehet az asztalnál, ha egy Spongyabob formájú tortát talál.
Hozzávalók
Torta:
- 350 g vaj
- 350 g cukor
- 6 tojás
- 350 g liszt
- 11⁄2 tk sütőpor
- 1 ek vanília kivonat
- 4 ek tej
Díszítés:
- 500 g fondant tészta
- 3 ételfesték sárga barna rózsaszín
- 1 ehető ragasztó
Eljárás
Kezdjük a torta tésztájával. Keverjük össze a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.
Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, majd keverjük össze. Végül adjuk hozzá a tejet, és alaposan keverjünk egészen simára.
Öntsük a masszát egy Spongyabob formájú sütőformába, amit előzetesen kikentünk és liszteztünk. Süsd 180°C fokon 35-40 percig.
Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni.
Közben készítsük el a díszítést. Nyújtsunk ki egy nagy darab sárga fondant-ot, amivel bevonjuk a tortánkat. A maradék fondtant színezzük és formázzuk Spongyabob arcvonásaira (szem, száj, fogak stb.).
Egy ecset és ehető ragasztó segítségével illesszük fel az arc részeket a tortára.
Helyezzük hűtőben a tortát legalább 1 órára, hogy a fondant megkeményedjen.