HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes sütőben sült lazac citrommal, fokhagymával és kaporral

Ez a lazac citrommal és kaporral recept egy tökéletes könnyű és ízletes étel. Az egyszerű pác pikáns frissességet kölcsönöz, miközben megőrzi a lazac zsenge és nedves állagát. Csodálatos étel a tengeri ételek kedvelőinek, akik egy egészséges és finom, könnyen elkészíthető, mégis kifinomult fogást keresnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 lazacfilé Hozzáadott
  • 2 Citrom, meghámozva és levet eresztve Hozzáadott
  • 14 csésze Friss kapor, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverje össze a citromhéjat, a citromlevet, az apróra vágott kaprot, a felaprított fokhagymát és az olívaolajat egy tálban. Keverjük hozzá ízlés szerint a sót és a borsot.

2. Lépés

Tegye a lazacfiléket egy tepsibe, és öntse rá a pácot. Hagyja őket 15-20 percig pácolódni a hűtőszekrényben.

3. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.

4. Lépés

Vegye ki a lazacot a hűtőből, és hagyja szobahőmérsékleten pihenni, amíg a sütő előmelegszik.

5. Lépés

Süsse a lazacot az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg a lazac átsül és villával könnyen lepattogzik.

6. Lépés

Ha megfelelően átsült, a lazac nedves és puha lesz. Tálalás előtt kanalazzon rá egy kis extra páclét a sütőedényből, és díszítse extra citromszeletekkel és friss kaporral, ha kívánja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek