HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tökéletes sütőben sült lazac citrommal, fokhagymával és kaporral

Ez a lazac citrommal és kaporral recept egy tökéletes könnyű és ízletes étel. Az egyszerű pác pikáns frissességet kölcsönöz, miközben megőrzi a lazac zsenge és nedves állagát. Csodálatos étel a tengeri ételek kedvelőinek, akik egy egészséges és finom, könnyen elkészíthető, mégis kifinomult fogást keresnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 lazacfilé Hozzáadott
  • 2 Citrom, meghámozva és levet eresztve Hozzáadott
  • 14 csésze Friss kapor, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverje össze a citromhéjat, a citromlevet, az apróra vágott kaprot, a felaprított fokhagymát és az olívaolajat egy tálban. Keverjük hozzá ízlés szerint a sót és a borsot.

2. Lépés

Tegye a lazacfiléket egy tepsibe, és öntse rá a pácot. Hagyja őket 15-20 percig pácolódni a hűtőszekrényben.

3. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.

4. Lépés

Vegye ki a lazacot a hűtőből, és hagyja szobahőmérsékleten pihenni, amíg a sütő előmelegszik.

5. Lépés

Süsse a lazacot az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg a lazac átsül és villával könnyen lepattogzik.

6. Lépés

Ha megfelelően átsült, a lazac nedves és puha lesz. Tálalás előtt kanalazzon rá egy kis extra páclét a sütőedényből, és díszítse extra citromszeletekkel és friss kaporral, ha kívánja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új