HIRDETŐ
Forrás: blende40 for Adobe Stock
Vadleves alaplé
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Kilo Vadcsont
- 500 Gram Vadvágott
- 500 Gram Zöldségek (sárgarépa, zeller, hagyma, póréhagyma)
- 1 Darab fokhagymagerezd
- 2 Darab Babérlevelek
- 5 Darab Boróka bogyó
- 2 l víz
HIRDETŐ
Eljárás
240 perc.
1. Lépés
A vadhúsleveshez először tegye a csontokat és a húst egy nagy fazékba, és fedje le vízzel. Forraljuk fel.
2. Lépés
Amíg a víz felforr, tisztítsa meg a zöldségeket és vágja őket kisebb darabokra. Adja hozzá a fokhagymát és a fűszereket (babérleveleket és borókabogyót) a fazékhoz.
3. Lépés
Mindent alaposan keverjünk össze és a fazekat félretakarjuk. Alacsony lángon legalább 4 órán keresztül hagyjuk főni.
4. Lépés
A főzés után szűrjük le az alaplevet egy finom szűrőn keresztül.
5. Lépés
Kóstolja meg a levest, és hagyja tovább csökkenni, hogy még erősebb legyen az íze. Használja tovább bármilyen ételhez vagy mártáshoz.