Forrás: haoliang from Canva
Vegán chili sin carne
Egy népszerű dél-amerikai étel vegetáriánus változata. Ez az étel egészséges növényi fehérjékben gazdag, és nemcsak a vegetáriánusok, hanem a húsimádók is jól fognak szórakozni vele. A fő összetevők a bab, a csicseriborsó és a zöldségek.
Hozzávalók
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- 1 Red Paprika
- 2 Kanálok Olívaolaj
- 1 plechovka Vörösbab
- 1 plechovka Fehér bab
- 1 plechovka Csicseriborsó
- 1 plechovka Zúzott paradicsom
- 1 Red chilipaprika
- 1 Kanálok darált paprika
- 2 kanalak őrölt kömény
- 1 db The Onion
- 1 bögre Rizs
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítsa meg olívaolajon. Adjuk hozzá az apróra vágott paprikát és a chilit (a chili mennyiségét ízlésünkhöz igazítsuk).
Adja hozzá a babot és a csicseriborsót a serpenyőbe (előtte engedje le a vizet a konzervekből), a zúzott paradicsomot, az őrölt paprikát és a köményt. Fűszerezzük a chili sin Carne-t sóval és borssal, majd fedő alatt, alacsony hőfokon hagyjuk kb. 20 percig párolódni.
Közben főzzük meg a rizst a csomagolási utasítás szerint.
Tálalja a chili sin Carne-t rizzsel, és ízlés szerint díszítse petrezselyemmel, korianderrel vagy avokádókrémmel.