HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: DagnyWalter

Vegetáriánus Karfiolkrém

A karfiolkrémleves az egyik kedvenc ételeim közé tartozik. Teljesen egyszerű elkészíteni és pompás ízben gazdagodik a fűszerek használatával. Minden alkalommal, amikor elkészítem, a családom és a barátaim mindig nagyra értékelik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes fej karfiol Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l alaplé (vegetáriánus esetben zöldségleves alaplé) Hozzáadott
  • 1 csipet szerecsendió Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Először is megpucoljuk és apró kockákra vágjuk a hagymát, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ahogy a hagyma kezd üvegesedni, adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen oda, mert keserű ízt ad a levesnek.

2. Lépés

A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük a hagymához, majd öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje. Ha a karfiol nagyon friss, akkor nem kell sokáig főzni, azonban ha régebb óta van a hűtőben, akkor hosszabb idő is szükséges lehet.

3. Lépés

Miután a karfiol megpuhult, botmixerrel pürésítsük az egész levest. Ha túl sűrűnek találod, nyugodtan adj hozzá még alaplét. Most a legjobb idő sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval fűszerezni.

4. Lépés

Főzzük még pár percig, majd tálaljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

483 receptek

Mascarpone

131 receptek

Desszert

1887 receptek

Húsételek

1195 receptek

Apple

346 receptek

Gyors ételek

2029 receptek

Sütemények

826 receptek

Banán

104 receptek

Ebéd

2496 receptek