Forrás: Pixabay: DagnyWalter
Vegetáriánus Karfiolkrém
A karfiolkrémleves az egyik kedvenc ételeim közé tartozik. Teljesen egyszerű elkészíteni és pompás ízben gazdagodik a fűszerek használatával. Minden alkalommal, amikor elkészítem, a családom és a barátaim mindig nagyra értékelik.
Hozzávalók
- 1 Közepes fej karfiol
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l alaplé (vegetáriánus esetben zöldségleves alaplé)
- 1 csipet szerecsendió
- 2 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Először is megpucoljuk és apró kockákra vágjuk a hagymát, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ahogy a hagyma kezd üvegesedni, adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen oda, mert keserű ízt ad a levesnek.
A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük a hagymához, majd öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje. Ha a karfiol nagyon friss, akkor nem kell sokáig főzni, azonban ha régebb óta van a hűtőben, akkor hosszabb idő is szükséges lehet.
Miután a karfiol megpuhult, botmixerrel pürésítsük az egész levest. Ha túl sűrűnek találod, nyugodtan adj hozzá még alaplét. Most a legjobb idő sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval fűszerezni.
Főzzük még pár percig, majd tálaljuk forrón.