HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: DagnyWalter

Vegetáriánus Karfiolkrém

A karfiolkrémleves az egyik kedvenc ételeim közé tartozik. Teljesen egyszerű elkészíteni és pompás ízben gazdagodik a fűszerek használatával. Minden alkalommal, amikor elkészítem, a családom és a barátaim mindig nagyra értékelik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes fej karfiol Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l alaplé (vegetáriánus esetben zöldségleves alaplé) Hozzáadott
  • 1 csipet szerecsendió Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Először is megpucoljuk és apró kockákra vágjuk a hagymát, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ahogy a hagyma kezd üvegesedni, adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen oda, mert keserű ízt ad a levesnek.

2. Lépés

A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük a hagymához, majd öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje. Ha a karfiol nagyon friss, akkor nem kell sokáig főzni, azonban ha régebb óta van a hűtőben, akkor hosszabb idő is szükséges lehet.

3. Lépés

Miután a karfiol megpuhult, botmixerrel pürésítsük az egész levest. Ha túl sűrűnek találod, nyugodtan adj hozzá még alaplét. Most a legjobb idő sóval, borssal és egy csipetnyi szerecsendióval fűszerezni.

4. Lépés

Főzzük még pár percig, majd tálaljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új