HIRDETŐ
Forrás: lenazap from Getty Images Signature
A legjobb házi borscs
Kiváló és ízletes borscs, ideális ebédre vagy vacsorára.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Fő összetevők
- 500 g Vörös répa
- 200 g sárgarépa
- 50 g vaj
- 1 db The Onion
- 1 db piros paprika
- 11⁄2 l víz
- 2 db Burgonya
- 2 db fokhagyma
- 1⁄2 db kapor
- 3 db Babérlevél
- 10 g só
Az szolgáltatáshoz
- 200 g Szőlő
- Petrezselyem zöldje
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Először készítsünk elő minden hozzávalót. Meghámozzuk és durvára reszeljük a céklát és a répát. A hagymát és a paprikát apró darabokra vágjuk.
2. Lépés
A fazékban olvasszuk meg a vajat és adjuk hozzá a felvágott hagymát és paprikát. Pirítsuk, amíg meg nem puhulnak.
3. Lépés
Adjuk hozzá az reszelt répát és sárgarépát, és még körülbelül 5 percig sütjük. Ezután adjunk hozzá vizet és forraljuk fel.
4. Lépés
Amíg a keverék fő, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk a krumplit. Hozzáadjuk a fazékhoz és további 20 percig főzzük.
5. Lépés
Ezután adjunk hozzá fokhagymát, kaporlevél, babérlevelet és sót. Főzzük még 10 percig.
6. Lépés
A borshch kész.
7. Lépés
Tálaljuk tejszínnel és petrezselyemmel.